Emlak Konut'tan Başakşehir ve Arnavutköy'e yeni projeler geliyor!
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bu yıl 'güçlü satış' beklediklerini açıkladı. Kurum, "Bu yıl 1.8 milyar TL kâr hedefimiz, 7.2 milyar TL ciro hedefimiz, 2.1 milyar TL arsa maliyeti olan arsalarımızın ihale edilmesi ve 830 bin metrekare de satılabilir alana ulaşma hedefimiz var. Bu yıl da güçlü satış trendinin devamını bekliyoruz" dedi. 2016'da gerçekleşen hain darbe girişiminin ardından başlattıkları kampanyaların sektörün ve hatta ülke ekonomisinin canlanmasında büyük katkı sağladığını anımsatan Kurum, "İki büyük kampanyayı sektörün önüne düşerek yaptık. İkisi de karşılık buldu. İleriki süreçte ihtiyaç duyulması halinde Emlak Konut gerekli her türlü çalışmayı yapacaktır" diye konuştu.

2017'DE REKOR KIRDIK
Konut sahipliğinin önündeki tek engelin yüksek faiz olmadığım aktaran Kurum, şunları söyledi: "Sorun yalnızca konut kredisi faizlerindeki yükseklik değil, aynı zamanda mevduat fa izlerindeki artış olarak da görülmelidir. Yatırım amaçlı konut (gayrimenkul) alan insan lar '3 senede nereye yatırım yapsam daha fazla kazanırım?' diye düşünüp konutla kıyaslamaya başladı, dolayısıyla getiri bakımından uzun süre alternatifsiz olan gayrimenkul son zamanlara başta faiz olmak üzere diğer yatırım araçlarındaki hızlı artıştan olumsuz etkilenmektedir. Ancak satış rakamları 2017'de yeni bir rekor kırarak 1.4 milyon adetin üstüne çıkmıştır."

'MASTER PLAN' GEREKLİ
Murat Kurum, lüks konutta üretimin belli yerlerde arz fazlası oluşturduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: "Lüks konutta stok belli bölgeler için şişti. Mesela Bağdat Caddesi'nde kontrolsüz ruhsat verilen belli bölgelerde bu maalesef var. Daha önce ruhsatlara kota getirilsin' dememin sebebi de budur. Aslında konut ihtiyacı var ama arz ve talep arasında da bazı bölgelerde büyük fark da var. Burada Türkiye ölçeğinde kentsel dönüşüm için ayrı bir master plan yapmamız lazım. Hem kentsel dönüşüm için hem şehirlerin sağlıklı büyümesi için bu plan gerekli. Sadece inşaatı değil, altyapıyı, metroyu, istasyonları da buna göre şekillendirmemiz lazım."

Başakşehir ve Arnavutköy'e proje
İhale ilanında şu anda Şişli Teşviki ye arsasının olduğunu aktaran Kurum, ardından Çekmeköy, Florya, Bakırköy, Küçükçekmece ve Ankara'da ihaleler yapılacağını bildirdi. Kurum, "ihalelerimizin ardından Başakşehirve Arnavutköy'de yeni projeler geliştirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Yatırımcılara 666 milyon lira temettü dağıtmayı planlıyor
SPK tebliği ve düzenlemeleri uyarınca 2010'dan bu yana sürdürdükleri dağıtım politikasını sürdürmeyi planladıklarını belirten Murat Kurum, paydaşlara kâr dağıtmayı önemsediklerini dile getirdi. Kurum, "Geçen yıl elde ettiğimiz dağıtılabilir 1.6 milyar TL net dönem kârımızın yüzde 40'ı olan 666.9 milyon TL'yi temettü olarak yatırımcılarımıza dağıtmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Alt gelir grubuna düşük faiz şart
Alt gelir grubunun aylık ödemesinin bin-bin 500 lira aralığında olduğunu belirten Kurum, "Burada faizin yurtdışındaki gibi yüzde 3 ve altı olması lazım ki alt gelir grubu konut alabilsin. Faiz düşük olur ve geri ödeme süresi de 20 yıla çıkarsa, alt gelir grubuna önemli avantaj sağlamış oluruz" dedi. Kurum, Emlak Konut'un alt gelir grubunu konut sahibi yapmayı istediğini de anlattı.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181