Emlak Konut'tan peşinat oranına göre indirim kampanyası!
'Konut hâlâ iyi bir yatırım aracı' diyen Emlak Konut, projelerinden ev alanlara ödeyeceği peşinat oranına göre yüzde 10 ile 25 arasında indirim yapılacak. Amaç, birikimi olan ancak parasını mevduatta tutan kesimi konut pazarına çekmek.

Emlak Konut Gayrimenkul GYO, konut pazarını canlandırmak için yeni bir hamleye hazırlanıyor. Son dönemde konut kredi faizlerindeki artış nedeniyle yatırım amaçlı ev alanlar 'bekle gör' durumuna geçince, Emlak Konut kampanya yapmaya karar verdi. İstanbul, Ankara ve Anadolu illerde hayata geçen konut projelerinde vatandaşa ödeyeceği peşinat oranına göre indirim yapılacak. Amaç birikimi olan ancak parasını mevduatta tutan kesimi konut pazarına çekmek. Şirket en az mevduat getirişi kadar indirim yapmayı hedefliyor.

Yapılacak indirim oranı projeye ve ödenecek peşinat oranına göre değişecek. 1 hafta içinde devreye girmesi planlanan 25 arasında değişecek. Ayrıca vatandaşa 120 aya kadar vade imkânı da sunulacak. Tüketici enflasyonu (TÜFE) endeksli satışta TÜFE yüzde 10 kabul edilecek. Emlak Konut kampanyası şirketin özel sektör işbirliğiyle yaptığı projelerde değil, tek başına hayata geçirdiği projelerde geçerli olacak. Bu projeler İstanbul, Ankara, Niğde, Nevşehir ve Gebze'de yer alıyor ve toplam 4 bin 539 konut ile ticari birim bulunuyor. Kampanya projelerdeki konutların yüzde 20-25'i için geçerli olacak. 

Emlak Konut kampanyalara darbe girişimi sonrası başladı ve faizleri düşürdü. İkinci kampanya Şubat 2017'de başladı, 20 yıl vadeli konut satışının önü açıldı. Daha sonra taksitlerin 1.5 yıl ötelendiği, faizlerin sıfırladığı kampanyalar da yapıldı. 

Gülistan Alagöz / Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181