Emlak Konut'un 2018 yabancı yatırımcıya satış tutarı 1,1 milyar liraya ulaştı!
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, Fransa’da düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul etkinliklerinden MIPIM Fuarı’nda inşaat sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gedikli “Toplam 23,3 milyar lira tutarındaki varlık toplamı ile Emlak Konut GYO Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde en büyük gayrimenkul yatırım ortaklıkları arasında yer alıyor. Dışa açılmanın her sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de önem arz ettiğinin bilincindeyiz. Bu bilinçle sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda 2018 yılında yabancı yatırımcılara satış tutarımız 1,1 milyar liraya ulaştı. MIPIM gibi organizasyonlar tanıtım açısından önem arz ediyor” dedi.

Emlak Konut GYO olarak ekonomiye katkı sağlamak için var güçleriyle çalıştıklarına dikkat çeken Gedikli, sözlerini şöyle sürdürdü: Rakamlarımıza bakarsak, şirketimizin arsa portföyü büyüklüğü yaklaşık 4,1 milyon metrekare, üretilen ve ihalesi gerçekleştirilen bağımsız bölüm sayısı ise 132 bin adet oldu.  Önümüzdeki beş yıllık süreçte kâr hedefimizi 6,8 milyar lira olarak tahmin ediyoruz. Emlak Konut olarak bu yıl içinde, gelir paylaşımı ve anahtar teslimi olmak üzere ihaleler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 2019 yılında 7,3 milyar lira satış geliri, 858 bin metrekare satılabilir alan ve 1,2 milyar lira net kâr öngörüyoruz.”

Necmi Çiçekçi / Türkiye Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181