Emekli emlak vergisi muafiyeti dilekçesi!
Emekli emlak vergisi muafiyeti dilekçesi detaylarını ve örneğini sizler için araştırdık. Her yıl 2 taksit şeklinde ödemesi yapılan emlak vergisinden bazı durumlarda muaf olunabiliyor. Emlak vergisi muafiyeti şartlarını taşıyan kişilerin muafiyet dilekçesi ile belediyelere başvurması gerekiyor. Aynı şekilde emeklilerinde de vergiden muaf tutulabilmesi için belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor.

Emekli emlak vergisi muafiyeti dilekçesi için tıklayınız.

İşte emekli emlak vergisi muafiyeti şartları;
1319 sayılı kanun ile belirlenen emlak vergisi muafiyet şartları dahilindeki kişilerin emlak vergisi ödemesi yapması gerekmiyor. Kiracıları ilgilendirmeyen emlak vergisini sadece mülk sahipleri ödüyor. Taşınmaz sahipleri tarafından yapılan ödemeler gayrimenkulün bağlı olduğu belediye tarafından kabul ediliyor.

Eğer mülk sahibinin herhangi bir geliri bulunmuyor ise emlak vergisi ödemesinden muaf tutuluyor. Ayrıca, engelliler, gaziler, emekliler ve 200 metrekareyi geçmeyen tek bir gayrimenkule sahip olanlar kişiler de emlak vergisinden muaf sayılıyor. Tek bir gayrimenkule sahip olan kişilerin emlak vergisinden muaf tutulması için hiçbir gelire sahip olmadığını ve yalnızca Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aldığı aylık ile geçimini sağladığını belgelemesi gerekiyor. Emekliler de aynı durumlarda emlak vergisinden muaf olabiliyor.  

Emekli emlak vergisi muafiyeti dilekçesi haberini sizler için derledik. Emekli emlak vergisi muafiyeti detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181