Emlak vergisi artış oranı 2019!
Yeni yıla sayılı günler kala birçok taşınmaz sahibinin merak ettiği emlak vergisi artış oranı 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller taşınmaz sahipleri tarafından ödemenin zorunlu olduğu bir vergi türüdür. Emlak vergisi ödemeleri, arsa, arazi, mesken ve işyerleri için farklı oranlarda, vergi yılı içerisinde asgari rayiç değerler üzerinden hesaplanıyor.

Emlak vergisi ne kadar arttı 2019 ?
Emlak vergisi artış oranı 2019 detayları şu şekilde; 2019 emlak vergisi artışı yeniden değerleme oranına göre yapılıyor. Konutun bağlı olduğu belediyelerce yapılan emlak vergisi 2019 değerleri oranı olan yeniden değerleme oranı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirleniyor. Ev vergisi oranı 2019 yılında yüzde 23,73 oranı ile hesaplanacak.

Emlak vergisi artışı nasıl hesaplanır ?
Yeniden değerleme oranı ile taşınmazın o seneye ait değeri bulunur. Konutun o seneye ait bulunan değerinin binde 2'si emlak vergisi olarak hesaplanır ve ödenir. Bu hesaplama yapılırken bulunan evin değerinin binler basamağı kullanılmaz yani evin değeri 150.300 TL olarak bulunursa emlak vergisi hesaplaması yapılırken 150 bin TL olarak dikkate alınır.

Emlak vergisi oranları büyükşehir olan illerden konut için binde 2, işyeri için binde 4, arsa için binde 6 ve arazi için binde 2 ödeme yapılırken büyükşehir olmayan illerde ise konut için binde 1, işyeri için binde 2, arsa için binde 3 ve arazi için binde 1 ödeme yapılır. 

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2019 için tıklayınız.
Emlak vergisi hesaplama 2019 detayları için tıklayınız.

Emlak vergisi artış oranı 2019 detaylarını sizler için derledik. Konut vergisi artış oranı 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181