Ev vergisi gecikme faizi 2019!
İlk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eren ev vergisi gecikme faizi 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Tüm taşınmaz sahipleri tarafından gerekli muafiyetlerin taşınmadığı taktirde ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi ödenmediği durumlarda bazı yaptırımları bulunuyor. Bu yaptırım gecikme faizi olarak taşınmaz sahiplerine yansıtılıyor. 

İşte ev vergisi gecikme faizi 2019 detayları şu şekilde;
2. taksit ödemeleri 1-30 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacak olan ev vergisinin gecikme oranı 19 Ekim 2010 tarihinden itibaren aylık yüzde 1,40 olarak belirlenmişti. Fakat bu oran 5 Eylül 2018 tarihinde verilen karardan sonra aylık yüzde 2 olarak belirlendi. Bu kapsamda ev vergisi gecikme zammı 2019 aylık yüzde 2 oranında uygulanacak.

Ev vergisi ödeme tarihleri detayları için tıklayınız.

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için 1319 sayılı Kanun gereğince her yıl 2 taksit şeklinde ödeniyor. Encak emlak vergisi muafiyer şartları yerine getiren kişiler bu ödeme yapmıyor. Emlak vergisi muafiyet şartları için tıklayınız.

Ev vergisi gecikme faizi 2019 detaylarını sizler için derledik. ev vergisi gecikme faizi hesaplama ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181