Başkan Turan, Palandöken kentsel dönüşüm projesi çalışmalarını inceledi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Erzurum Palandöken’de üç etap halinde inşası devam eden Palandöken Kentsel Dönüşüm Projesi’nin şantiyelerinde incelemelerde bulundu.

Afet riskinin ve çarpık kentleşmenin yoğun olduğu şehirlerde, farklı ihtiyaçları ve değişimleri göz önüne alarak kentsel dönüşüm projeleri geliştirdiklerini söyleyen Turan, “Erzurum Palandöken'de 3 etap halinde 2 bin 229 konutluk kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz. Projemizi yerel mimari, mahalle kültürü ve yatay mimari anlayışıyla inşa ediyoruz. Palandöken Kentsel Dönüşüm projemiz  çevre düzenlemeleri, donatı alanlarıyla bütün sosyal ihtiyaçlara cevap verecek.  Sosyal alanlarıyla öne çıkan Palandöken Kentsel Dönüşüm projemiz tamamlandığında örnek bir yaşam alanı olacak. Projemiz şimdiden hayırlı olsun” dedi.
 
Kentsel dönüşümle 140 bin yeni konut
Son 14 yıl içinde kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 17 milyar liralık ihale yaptıklarını belirten Turan, “Şu anda 60 il, 143 ilçede toplamda 190’a yakın kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz. Bu kapsamda ihale ettiğimiz konut sayısı yaklaşık 140 bindir. TOKİ’nin ürettiği toplam konut sayısının içinde Kentsel Dönüşüm konutlarının oranı 2017 yılı içinde %34’18’a çıkmıştır. Bu rakam daha önceleri %15 civarındaydı” açıklamasında bulundu.

TOKİ’den dadaşlar diyarına 1 milyar 55 milyon TL’lik yatırım
Erzurum'da 10 bin 11 konutun inşasına başladıklarını ve bu konutların 7 bin 782’sini tamamlayarak vatandaşlara teslim ettiklerini söyleyen Turan şöyle devam etti: “Erzurum ilimizde ayrıca, 8 cami, 2 kamu hizmet binası, 6 ilkokul, 8 lise, 9 pansiyon, 4 spor salonu ve 9 ticaret merkezi inşa ettik. Erzurum'da başlattığımız uygulamalar ile ilimize toplamda yaklaşık bir milyar 55 milyon TL'lik yatırım yaptık. Yatırımlarımız dadaşlar diyarı şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”

TOKİ

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181