Apartman Gürültü Uyarı Yazısı!
Apartman gürültü uyarı yazısı hazırlanırken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar yer almaktadır. Hazırlanacak uyarı yazısının içeriğinde site yönetim planı veya apartman gürültü yönetmeliği ile Kabahatlar Kanunu ve Türk Ceza Kanunu tarafından belirtilen kurallar açıkca belirtilmelidir.

Tüm apartman ve site sakinlerinin bilgisine sunulacak olan apartman gürültü uyarı yazısı, herkesin görebileceği ve okuyabileceği bir alana veya duyuru panosuna asılabileceği gibi her kat malikine direkt olarakta iletilebilir. Ayrıca kısa mesaj ve elektronik posta ile de gönderim yapılabilmektedir.

İşte Apartman Gürültü Uyarı Yazısı Örneği!

Sayın............Sakinlerinin Dikkatine,

Resmi Gazete'de yayınlanan Apartman Gürültü Yönetmeliği uyarınca tüm kat maliklerinin belirlenen kurallara uyması zorunludur.

Bu kapsamda apartman gürültü saati olarak 19:00 ila 07:00 olarak kabul edilmiştir. Hafta içi mesai günlerinde öğle saat 13:00 ile 15:00 arasında ve gece saat 19:00 – 07:00 arasında gürültülü ve rahatsız edici tüm sesli hareketler yasaktır.

Türk Ceza Kanunu’nun 123 ve 183’üncü maddelerinde ‘kişilerin huzur ve sükûnunu bozma ve gürültüye neden olmanın’ ‘suç’ olarak düzenlendiği, her ne surette olursa olsun mesken içinde ve dışında gürültü seviyesi 65 desibelden yüksek olamayacağı ve tüm kat maliklerinin her türlü gereksiz gürültüden kaçınılması zorunludur.

Site Yönetimi / İlgili Kişi Adı-Soyadı / İmza / Tarih


Apartman Gürültü Uyarı Yazısı ile ilgili gelişmeler ve haberler için diğer sayfalarımızı inceleyebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181