Apartman Gürültü Yönetmeliği 2018!
Apartman Gürültü Yönetmeliği 2018 her türlü yapı, bina, tesis ve işletmenin işletimi ve kullanımı esnasında insanların maruz kalacağı, binaların dışından veya içinden kaynaklanan gürültülerin, kişilerin huzur ve sükûnuna, beden ve ruh sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirecek iyi işitme ve algılama koşullarının sağlanması için uyulması gereken kuralları kapsamaktadır.

Apartman ve yapılar içinde oluşan komşuluk gürültüleri, darbe sesleri, mekanik sistem ve servis ekipmanlarının gürültüleri ile cihazlardan yayılan seslerin kontrol alınmasına yönelik önlemlerde apartman gürültü yönetmeliği 2018 içerisinde belirlenmiştir.

Bu kapsamda apartman gürültü saati olarak 19:00 ila 07:00 olarak kabul edilmiştir.
Hafta içi mesai günlerinde öğle saat 13:00 ile 15:00 arasında ve gece saat 19:00 – 07:00 arasında gürültülü ve rahatsız edici tüm sesli hareketler yasaktır.

Apartman Gürültü Yönetmeliği 2018 için bilinmesi gerekenler;
  • Her türlü gereksiz gürültüden kaçınılması zorunludur.
  • Pazar günü ve resmi tatil günleri tüm gün boyunca istirahat vakti olarak kabul edilir
  • Mekanik ve elektronik müzik aletlerinin ve ses aygıtlarının sesi genel olarak sadece odanın içinde duyulacak kadar açılır.
  • Emniyet Genel Müdürlüğü, gürültü suçuna ilişkin Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Kabahatler Kanunu ve Çevre Kanunu hükümleri çerçevesinde yürürlüğe konulan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği ile farklı şekillerde yaptırımlar düzenlemiştir.
Bu yaptırımlara göre; Apartmanlarda saat 19:00 ile 07:00 arasında matkap ve motorlu aletlerin kullanımı yasaklanmıştır.
  • Emniyet Müdürlüğünce konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada;
a. Türk Ceza Kanunu’nun 123 ve 183’üncü maddelerinde ‘kişilerin huzur ve sükûnunu bozma ve gürültüye neden olmanın’ ‘suç’ olarak düzenlendiği,
b. Her ne surette olursa olsun mesken içinde ve dışında gürültü seviyesi 65 desibelden yüksek olamayacağı,
c. Ev içi yaşamdan kaynaklanan gürültü esas olarak Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’nde düzenlenmediği,
d. Ancak ev içinde motorlu aletler, matkap gibi araç ve aletler yönetmelik kapsamında gün içerisinde 19.00 ile 07.00 saatleri arasında kullanılamayacağı,
e. Çok hassas ve hassas kullanımların içinde ve bu kullanımlardan itibaren en az 350 metre mesafede mekanik veya motorlu dikiş makinesi, matkap, testere, öğütücü, çim biçme makinesi, koşu bandı veya benzeri araçların 19.00-07.00 saatleri arasında çalıştırılması veya çalıştırılmasına izin verilmesinin yasak olduğu belirtilmiştir.

- Apartmanda kural dışı gürültü çıkaranlar; polis karakoluna veya adliyedeki suçüstü savcılığına bildirilmelidir. Bu kişi/kişiler hakkında Sulh Ceza Mahkemesinde kamu davası açılabilecektir.

Apartman gürültü yönetmeliği 2018 ile ilgili gelişmeler ve haberler için diğer haberlerimizi inceleyebilirsiniz.


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Apartmanda Gürültü Yapmanın Cezası Ne Kadar ?
Apartman Tadilat Saatleri 2018!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İşçi 6 yıl önce

Yok hiç bir kanun işlemiyor apartmanın altındaki iş yeri geldi mobilyacı gece 11 e kadar sunta kesti şehrin göbeğinde ne zabıta ne bakanlık bir halt olmadı.Vurdum yıktım gittiler daat 10 da yatağa girince uyuyabiliyorum artık.Şimdide oto tamirci geldi gece saat 12 zarıl zarıl motor tamiri zabıta geliyor ruhsatı varmış yahu oturulan mesken altına motor tamircisi ruhsatı hangi sarhoş kafa ile verilmiş biri bir anlatsın döv vur bitmez bu iş ceza yatacak parayı tamamlayım kesin çözüme ulaşacam.

Avatar
Fatma altınsoy 6 yıl önce

Alt katta bakkalın kliması çok rahatsız ediyor ne yapabilirim

Misafir Avatar
Behzat Ç. 4 yıl önce @Fatma altınsoy

Güvenlik kamerası yoksa çevrede gecenin bi yarısı klimaya suikast düzenle vur kır parçala

Beğenmedim! (0)
Avatar
Pınar Akdaş 6 yıl önce

Alt kat komşularım gürültü yapıyor artik biktim onlar kiracı ben ev sahibi olarak kaliyorum ayrıca alt kat Komşum bekar erkek ve sürekli eve üni kizlarini atiyor ne yapmaliyim

Misafir Avatar
fatih 4 yıl önce @Pınar Akdaş

Sanane alt komşunun eve getirdiği kızlardan ha şu var aranızda bişey geçmişse orasını bilmem yada alt komşuna ilgi duyuyorsan güldürmeyin insanı

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
alt komşu 5 yıl önce @Pınar Akdaş

Gürültüyü anlarım da üni kızlarını atıyor derken? Yaşlı mı atsın isterdiniz

Beğenmedim! (3)
Avatar
Fatma altınsoy 6 yıl önce

Alt katta bakkalın kliması çok rahatsız ediyor ne yapabilirim

Avatar
Fatma altınsoy 6 yıl önce

Alt katta bakkalın kliması çok rahatsız ediyor ne yapabilirim

Avatar
Zeynep eroğlu 6 yıl önce

Apartman dairesinde koşu bandı kullanımı yasakmı

Avatar
Zeynep eroğlu 6 yıl önce

Apartman dairesinde koşu bandı kullanımı yasakmı

Avatar
Zeynep eroğlu 6 yıl önce

Apartman dairesinde koşu bandı kullanımı yasakmı bilgi alabilrmiyim

Misafir Avatar
sinan 5 yıl önce @Zeynep eroğlu

yasak diyor ya okuma yazman yok mu

Beğenmedim! (2)

banner182

banner181