Apartman Tadilat Saatleri 2018!
Apartman tadilat saatleri 2018 yılı içinde apartman gürültü yönetmeliği ile belirlenmiştir. Bu kapsamda dairesinde tadilat yapmak isteyenler apartman gürültü saatlerine göre tadilat ve onarım yapmak zorundadır. Apartman ve yapılar içinde oluşan komşuluk gürültüleri, darbe sesleri, mekanik sistem ve servis ekipmanlarının gürültüleri ile cihazlardan yayılan seslerin kontrol alınmasına yönelik önlemlerde apartman gürültü yönetmeliği içerisinde belirlenmiştir.

Bu kapsamda hafta içi mesai günlerinde öğle saat 13:00 ile 15:00 arasında ve gece saat 19:00 – 07:00 arasında gürültülü ve rahatsız edici tüm sesli hareketler yasaktır.

Kurallar ile yasaklanan saatler dışında apartman tadilat saatleri olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca  Her ne surette olursa olsun mesken içinde ve dışında gürültü seviyesi 65 desibelden yüksek olamayacağı, ev içi yaşamdan kaynaklanan gürültü esas olarak Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’nde düzenlenmediği, ancak ev içinde motorlu aletler, matkap gibi araç ve aletler yönetmelik kapsamında gün içerisinde 19.00 ile 07.00 saatleri arasında kullanılamayacağı, çok hassas ve hassas kullanımların içinde ve bu kullanımlardan itibaren en az 350 metre mesafede mekanik veya motorlu dikiş makinesi, matkap, testere, öğütücü, çim biçme makinesi, koşu bandı veya benzeri araçların 19.00-07.00 saatleri arasında çalıştırılması veya çalıştırılmasına izin verilmesinin yasak olduğu belirtilmiştir.

2018 apartman tadilat saatleri dışında onarım ve tadilat yaparak komşularını rahatsız edenler hakkında 
Türk Ceza Kanunu’nun 123 ve 183’üncü maddelerinde ‘kişilerin huzur ve sükûnunu bozma ve gürültüye neden olmak suçuyla işlem yapılmakta olup adli ve para cezası uygulanmaktadır.

KABAHATLER KANUNU
Gürültü
MADDE 36.-
(1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir.
(2) Bu fiilin bir ticari işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beş bin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.
(3) Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.
 
TCK
Kişilerin huzur ve sükununu bozma
MADDE 123 -
(1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
 
Gürültüye neden olma
MADDE 183 -
(1) İlgili Kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Apartman tadilat saatleri 2018 ile ilgili gelişmeler ve haberler için diğer sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Apartman Gürültü Uyarı Yazı Örneği !

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181