Binali Yıldırım uyarıyor: Kanal İstanbul güzergahı belli değil!
Karadeniz ve Marmaray'ı birleştirecek Kanal İstanbul'un güzergâhı için Silivri'nin ardından, Küçükçekmece Başakşehir ve Arnavutköy hattı gündeme gelmişti. Dün TBMM Plan ve Bütçe "a Komisyonu'nda konuyla ilgili son açıklaması sorulan Yıldırım, "İsterseniz onu şimdi de cevaplayabilirim, daha sonra da. Yani i şöyle: Güzergâhla ilgili detaylı  çalışmaları henüz tamamlamadık. Dolayısıyla, sanki yer sabitlenmiş gibi, mağduriyet olmasın diye böyle bir açıklama ihtiyacı duydu" dedi. Muhalefetin "3. Havalimanındaki gibi.

Herkes Silivri'ye hücum etmişti" demesi üzerine Yıldırım, "Evet, biraz öyle oldu" dedi. "Bir sürü insan mağdur oldu" denilmesi üzerine Yıldırım, şunları söyledi: "Mağduriyet sayılmaz. Burada bir rant oluşuyor, o ranta koşuyor insanlar. Ben de bunu yadırgamıyorum. Yani, biz neticede, 'Silivri'ye yapacağız' demedik yani. Onu büyükşehir işlediği için oraya insanlar oraya yöneldi. Büyükşehirin programıyla bizimki aynı değildi." 'Resmen açıklamadık' Kanal İstanbul Projesi için 5 güzergah üzerinde çalıştıklarını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "Hiçbir güzergahı bugüne kadar resmen açıklamış değiliz. Ancak çalışmalar esnasında bölgede birtakım tahminlerle spekülasyon oluşturuluyor.

Güzergah çalışmaları kesinlik kazanmamıştır. Halen devam etmektedir; hem jeolojik etütler hem yeraltı su kaynakları hem doğal ve tarihi sit alanları bakımından devam etmektedir. Üniversiteler çalışma yapıyor. Bir de çevresindeki imar planlaması olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ'nin çalışması var. Dolayısıyla bu çalışmalar tamamlanmadan, her yönüyle karşılaştırmalı bir değerlendirme olmadan belirli bir güzergah üzerine odaklanıp herhangi bir tasarrufta vatandaşlarımız bulunmasın, hayal kırıklığı yaşamasın."

Milliyet Gazetesi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181