Bursa konkordato ilan eden firmalar güncel liste!

Konkordato, şirketlerin borçlarının yeniden yapılandırılması için başvurdukları hukuki bir yöntem olup, Bursa’da konkordato ilan eden firmalar da yaptıkları başvuru sonucuna göre resmi olarak konkordato açıklayabilmektedir.

Mali durumu bozulmuş olan borçlunun, borçlarını belli bir oranda ve vadede ödemesine ilişkin alacaklıları ile yaptığı ve mahkemece onaylanan bir anlaşma niteliği taşıyor.

Bursa’da konkordato ilan eden firmalar için başvurusu kabul edilen şirketlerde alacaklılar haciz işlemi yapamıyor, bankalar kredilerini isteyemiyor, bu dönemde bankalara ne ana para ne de faiz ödeniyor, ipotekler satışa çıkarılamıyor yani devlet geçici koruma sağlamış oluyor.

İşte Bursa’da konkordato ilan eden firmalar listesi

- Destek Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
- U.M.İ İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
- Altıniş Proje Müşavirlik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi
- Tetra Mimarlık Hafriyat Yapı Malzemeleri İnşaat Limited Şirketi
- El Emeği İnşaat İç Mimarlık Mobilya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi
- Miray Tünel Yapı İnşaat Limited Şirketi
- Bosse Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
- Saydam Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi

Konkordato ilan eden firmalar Bursa listesi güncel olarak değişim gösterebilmektedir. Şirketler tarafından yapılan başvurular ve alınan kararlar gereği yeni ilaveler olabilmektedir. Mahkeme başvuruyu kabul ederse 3 aylık geçici süre verir ve sürecin sağlıklı şekilde ilerlemesi için geçici konkordato komiseri görevlendirir.

Geçici süre süre en fazla 2 ay daha uzatılabilir ve mahkeme sürecin başarıya ulaşmasının mümkün olduğu kararını verirse borçluya 1 yıllık kesin süre verir. Komiser raporuyla verilen ek 6 aylık süre ile konkordato süreci maksimum 23 ay içinde sonuçlanır.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181