Expo Turkey BY Qatar fuarı 17 Ocak'ta kapılarını açıyor!
Türkiye-Katar arasındaki ilişkilerin artması yönünde atılan en önemli adımlardan birisi olan Expo Turkey By Qatar, 17 Ocak’ta kapılarını açıyor.

Aralarında gayrimenkul şirketlerinin de yer aldığı Türk firmaları da fuarda yer alacak. Tekfen, Emlak Konut, Artaş İnşaat, Sinpaş, Teknik Yapı, Tahincioğlu, Katmerciler, Türksat, Çilek Mobilya ve Dome&Partners gibi sektörünün öncüsü şirketlerle birlikte yaklaşık 150 Türk firması katılacak.

İHRACATTA HEDEF 5 MİLYAR DOLAR
Medyacity’in organize ettiği fuar öncesi Yeni Akit’e konuşan Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, ‘’Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Expo Turkey by Qatar, Türk şirketlerinin Katar’a yaptığı çıkarmayla, iki ülke arasındaki ticaret hacminin iki katına çıkarılmasına katkı sağlarken, diğer yandan ortak yatırımlara zemin hazırlayarak dost ve kardeş ülke Katar’ı bir ticaret kapısı olarak konumluyor ’’ dedi. Fuarda başta gayrimenkul sektörü olmak üzere inşaat, mobilya, makine, gıda, sağlık turizmi sektörlerinin öncü şirketlerinin yer alacağını kaydeden Kurt, ’’Katılımcı firmalarımızın da katkısıyla iki ülke arasındaki yıllık ihracat hacmini ilerleyen yıllarda 5 milyar dolara, yıllık doğrudan yatırımı da 3 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyor’’ diye konuştu.

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181