Invest İnşaat'tan 2021'de 2.2 milyar liralık 2 yeni proje!

Invest İnşaat, gayrimenkul sektöründe gelişim hattı olarak belirlediği İstanbul Sarıyer Ayazağa-Eyüpsultan arasında yeni projelerinin hazırlığını tamamladı. Toplam iki projede 2.2 milyar liranın üzerinde yeni yatırıma hazırlanan şirket, üçüncü bir proje için de görüşmelerini sürdürüyor. Bölgenin öne çıkan projelerinden olan Vadistanbul’un ortağı Invest İnşaat, yeni projelerinde koronavirüs pandemisiyle ortaya çıkan taleplere ilişkin de düzenlemeler yaptı. Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, “Projelerimizden ilk 2021 ilk çeyreğinde hayata geçireceğimiz Invest Vadi olacak. 480 dairenin 230’u rezidans, 250’si ise konut olacak. Bir tarafı dere, bir tarafı yol ve iki tarafı orman olan yeni projemiz; Vadistanbul ile Vadikoru projelerimizin arasında 25 bin metrekare alanda hayata geçecek. Arazinin yüzde 30’u bizim. Geri kalanın arsa sahipleri ise hasılattan pay alacak. Bölgeye inancımız tam. O yüzden Ayazağa’dan yeni havalimanına kadar olan hatta arazi fırsatlarını da değerlendiriyoruz” dedi.

BALKONLAR BÜYÜDÜ

Projede, pandemi riskiyle ortaya çıkan yeni taleplere ilişkin düzenlemeler de yaptıklarını anlatan Uçar, “Peyzaj alanları büyüdü. Balkonları büyüttük, teras ve bahçe katı daire sayısını artırdık. Konut sahipleri isterlerse rezidans hizmetlerini de alabilecek. Bu sayede yeni bir de model geliştirmiş olduk. Bölgede sağlık, eğitim, alışveriş ve doğa ile aynı anda buluşma imkanı sayesinde talebin her zaman yüksek olduğunu görüyoruz. İlk üç ayda projenin yüzde 60’ını satacağımızı göreceksiniz. Diğer projelerimizden alım yapanlar yeni projemizi bekliyor. Vadistanbul ile Vadi Koru’da toplam 2 bin 400 konut ürettik, elimizde sadece 18 konut kaldı” diye konuştu.

Hedeflerinin projeyi 18 ayda bitirip teslim etmek olduğuna dikkat çeken Uçar, 650 milyon lira yatırım yapacaklarını; 1.3 milyar lira ise ciro beklentileri olduğunu söyledi.

OFİS DE OLACAK

Bahattin Uçar, ikinci projenin ise yine aynı bölgede Eyüpsultan hattı üzerinde olacağını dile getirdi. Projenin 2021 son çeyreğinde başlayacağını belirten Uçar, “1600 birim yer alacak. 400’ü ofis olarak planladık. 600 bin metrekare arazide, 1.6 milyar lira yatırım değeri öngörüyoruz. 4 milyar lira ise gelir bekliyoruz” dedi.

‘ÖZSERMAYE GÜCÜMÜZ VAR’

Bahattin Uçar, piyasalara hareket kazandırmak ve ekonomiye katkı sunmak için yatırımlarına ara vermediklerini belirtirken, öz sermaye gücü olan firmaların bu dönemde yatırım fırsatı olduğunu söyledi. Uçar, “Şirket olarak ekonomik ve yönetim gücü açısından yıllık bir milyon metrekare inşaat üretim hacmine sahibiz. Invest Vadi projemiz tamamen öz kaynak ile olacak. Eyüpsultan ilçesindeki projemizde ise bir miktar kredi kullanacağız” dedi.

Uçar, bölgedeki yabancı alıcı potansiyelini değerlendirirken, “Suudi Arabistan önemli bir alıcı grup iken, ülkenin dış siyasetteki sıkıntıları nedeniyle alım düştü. Çin ve Azerbaycan’dan alımın arttığını görüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181