İstanbul'da devam eden metro projeleri 2019!
Trafiği rahatlatacak olan İstanbul'da devam eden metro projeleri 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

İstanbul'un yoğun trafik sorununa çözüm olacak bir çok metro hattı yapılıyor. İşte istanbul metro hatları 2019 ve İstanbul'da devam eden metro projeleri 2019 detayları;

- M10 Pendik-SGH Metro Hattı, Pendik-Hastane Etabı
Pendik Hastane arasındaki kesimini kapsayan M10 Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı 12 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 70 bin olan metro hattının seyahat süresi 11 dakika olacak.

- M11 Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı
İstanbul 3. havalimanına şehir merkezinden ulaşımı sağlamak için inşaa edilecek olan M11 Gayrettepe-Yeni Havalimanı metro hattı 36 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 70 bin olan metro hattının seyahat süresi 32 dakika olacak.

- M12 Göztepe-Ümraniye Metro Hattı
Tam otomatik sürücüsüz (UTO) olarak inşa edilen M12 Göztepe-Ümraniye metro hattı 13 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 44 bin olan metro hattının seyahat süresi 21 dakika olacak.

- M13 Yenidoğan-Hastane Metro Hattı
Yenidoğan-Türkiş Blokları metro hattının 1. etabı olarak inşa edilen Yenidoğan-Hastane metro hattı 6,90 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 44 bin olan metro hattının seyahat süresi 13 dakika olacak.

- M1B Kirazlı-Halkalı Metro Hattı
M1B Yenikapı-Kirazlı hattının uzatması olarak inşa edilen Kirazlı-Halkalı metro hattı 9,7 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 52 bin olan metro hattının seyahat süresi 15 dakika olacak.

- M3 Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı Uzatması
Mevcut M3 Kirazlı-Metrokent/Başakşehir metro hattının kuzey uzatması olarak inşa edilen Başakşehir-Kayaşehir metro hattı 6,20 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 70 bin olan metro hattının seyahat süresi 19 dakika olacak.

- M3 Kirazlı-Bakırköy İDO Metro Hattı
Mevcut M3 Kirazlı-Başakşehir/Metrokent metro hattının 2. etabı olarak inşa edilen Kirazlı-Bakırköy İDO metro hattı 9 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 70 bin olan metro hattının seyahat süresi 13 dakika olacak.

- M4 Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metro Hattı
Mevcut M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattının Tavşantepe den sonra Sabiha Gökçen Havalimanı yönüne ayrılacak olan işletmesi Tavşantepe-Sabiha Gökçen metro hattı 7,5 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 70 bin olan metro hattının seyahat süresi 12 dakika olacak.

- M4 Tavşantepe-Tuzla Metro Hattı Uzatması
M4 Kadıköy-Tavşantepe hattının devamı olarak inşa edilen Tavşantepe-Tuzla metro hattı 12 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 70 bin olan metro hattının seyahat süresi 11 dakika olacak.

- M5 Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı
M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının 2. etabı olan Çekmeköy-Sultanbeyli etabı olarak inşa edilen Çekmeköy-Sultanbeyli metro hattı 10,90 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 64 bin 800 olan metro hattının seyahat süresi 19 dakika olacak.

- M7 Kabataş-Mecidiyeköy Metro Hattı
Kabataş ile Esenyurt arasında Avrupa yakasının ilk tam otomatik sürücüsüz metro hattı olarak projelendirilen hattın 2. etabı olarak inşa edilen Kabataş-Mecidiyeköy metro hattı 6,5 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 86 bin 400 olan metro hattının seyahat süresi 7 dakika olacak.

- M7 Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı
M7 Kabataş-Mahmutbey metro hattının devam olarak 3. etapta inşa edilen Mahmutbey-Esenyurt metro hattı 18,5 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 70 bin olan metro hattının seyahat süresi 27 dakika olacak.

- M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı
Kabataş ile Esenyurt arasında Avrupa yakasının ilk tam otomatik sürücüsüz metro hattı olarak projelendirilen hattın 1. etabı olarak inşa edilen Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı 18 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 86 bin 400 olan metro hattının seyahat süresi 26 dakika olacak.

- M8 Bostancı-Dudullu Metro Hattı
Anadolu yakasında doğu-batı aksındaki hatları kuzey-güney doğrultusunda bağlayacak şekilde planlanmış ve buna göre inşa edilen Bostancı-Dudullu metro hattı 14,30 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 43 bin 200 olan metro hattının seyahat süresi 20 dakika olacak.

- M9 Ataköy-İkitelli Metro Hattı
Avrupa yakasının kuzey-güney bağlantı hatlarından biri olarak inşa edilen Ataköy-İkitelli metro hattı 130 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 35 bin olan metro hattının seyahat süresi 19,5 dakika olacak.

İstanbul'da devam eden metro projeleri 2019 detaylarını sizler için derledik. 2019 devam eden metro hattı istanbul ve istanbul 2019 devam eden metro hatları ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

2019'da açılacak metro hatları İstanbul için tıklayınız.
2020'de açılacak metro hatları İstanbul için tıklayınız.
2021'de açılacak metro hatları İstanbul için tıklayınız.
2022'de açılacak metro hatları İstanbul için tıklayınız.
2023'de açılacak metro hatları İstanbul için tıklayınız.
2023 sonrası metro hattı projeleri İstanbul için tıklayınız.


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181