İstanbul'un vitrin projeleri MIPIM 2018 Fuarı'nda yer alacak!
-Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, yarın Fransa’nın Cannes kentinde kapılarını açıyor. Fuara bu yıl Türkiye’den 250 kuruluş ve 700’e yakın kişi katılacak.

-İTO’nun 685 metrekarelik İstanbul Yatırım Çadırı, 100 ülkeden 24 bin profesyonelin iş görüşmelerine sahne olacak.

-İTO Başkanı Oran: “Herkesi en az bir kahve içimi kadar İstanbul’a bekliyoruz.İnanıyoruz ki, İstanbul’u keşfeden İstanbul’dan gitmez.”

İstanbul, dünyanın yeni global buluşma yeri olma iddiasını mega projeleriyle güçlendirdi. 100 ülkeden 24 bin uluslararası gayrimenkul profesyoneli dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM için yarın Fransa’nın Cannes kentinde bir araya geliyor.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Cannes sahilinde kurduğu İstanbul Yatırım Çadırı 13-16 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek MIPIM 2018’de de iş yapmanın en verimli adreslerinden biri olacak. İstanbul’da 60 binden fazla gayrimenkul ve inşaat şirketini temsil eden İTO’nun Başkanı Öztürk Oran, İstanbul Çadırı'nın Türkiye’nin mega projelerinin yanı sıra, vitrin projelerinin tanıtılması ve ortaklıklar için ideal bir ortam sunacağını söyledi.

DÜNYANIN ŞEHİR HARİTASI DEĞİŞİYOR
Öztürk Oran, MIPIM’in İstanbul’un çok yönlü kimliği, zengin tarihi ve sahip olduğu fırsatların sergilenmesi adına önemli bir sahne olduğunu vurguladı. Oran, “İstanbul’un prestijini MIPIM 2018’de daha da yükseğe taşımak için hazırız” dedi.

MIPIM’in bu yıl ‘Dünyanın Şehir Haritası Değişiyor’ ana temasıyla kapılarını açacağına dikkati çeken İTO Başkanı Oran, “MIPIM’in bu yılki temasına en uygun şehir İstanbul. Kanal İstanbul, üçüncü havalimanı ve daha birçok proje İstanbul’un haritasını dönüştürüyor. Bu dönüşümle yatırımcıları 2018’de İstanbul’daki fırsatların bir parçası olmaya davet ediyoruz” dedi.

2030 yılında dünya nüfusunun yüzde 60’ının şehirlerde yaşayacağını belirten Öztürk Oran, “Kentsel yaşamdaki değişim, gayrimenkul endüstrisini yakından ilgilendiriyor. 2030’da ya da 2050’de nasıl şehirlerde yaşayacağız? Şehirlerin hakim olduğu dünyada yatırım ve gayrimenkul geliştirme için yeni kurallar, en iyi stratejiler neler olacak? İstanbul son yıllarda geçirdiği değişim ile bu soruların cevaplarını buldu ve bu yanıtları uygulamaya devam ediyor” diye konuştu.

KEŞFEDEN İSTANBUL’DAN GİTMEZ
İTO Başkanı Oran, “Kültürümüzde bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var denir. Herkesi en az bir kahve içimi kadar İstanbul’a bekliyoruz. İnanıyoruz ki; İstanbul’u keşfeden İstanbul’dan gitmez” dedi. Gayrimenkulün 300’den fazla sektörü hareketlendirdiğini kaydeden Öztürk Oran, “Edindiğimiz know-how ile müteahhitlerimiz dünyayı inşa ediyor. İnşaat malzemeleri noktasında ülkemiz milyar dolarlık ihracata imza atıyor. Türk müteahhitleri bugüne kadar dünyanın pek çok noktasında 350 milyar doları aşan projeler üstlendiler. Keza 2017’de inşaat malzemeleri ihracatımız 16 milyar dolara ulaştı” bilgisini verdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI
İstanbul Çadırı’nda fuarın ilk günü olan 13 Mart Salı günü saat 10.15’te bir basın toplantısı düzenlenecek. İkinci gün ise önce Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Türkiye’deki yatırım fırsatlarına dikkat çekecek bir sunum gerçekleştirilecek. Saat 14.00’da İTO’nun geleneksel İstanbul Çadırı kokteylinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm uygulamaları hakkında MIPIM katılımcılarına bilgi verecek.

İSTANBUL ÇADIRI’NDA GÜÇ BİRLİĞİ
- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
- Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı
- Emlak Konut
- Aremas
- Fuzul Yapı
- Gülan Otomotiv
- Halk GYO
- Muum Mimarlık
- Oyak İnşaat
- Tahincioğlu
- Teknik Yapı
- Yeditepe

Gayrimenkul yatırımında İstanbul farkı
- İstanbul dört saatlik uçuş mesafesiyle tam 56 ülkeye ulaşabilen, eşsiz bir lokasyona sahip.
- 8500 yıllık tarihi ve kültürel mirası da kenti tüm rakiplerinden bambaşka bir noktaya taşıyor.
- Özellikle kentsel dönüşüm projelerine verilen vergi ve resmi harçlardaki indirimler İstanbul'da gerçekleşecek projeleri daha da avantajlı hale getiriyor.
- Bunun yanında yabancıların Türkiye’de gayrimenkul edinmesinin önündeki bürokratik engeller kaldırıldı.
- Dahası 2017’de yürürlüğe giren düzenleme ile ülkemizdeki gayrimenkul sahibi yabancılar vatandaşlık hakkı alabiliyor. Türkiye hem ekonomik büyüklüğü, hem nüfus gücü hem de jeopolitik konumuyla dünyanın sayılı ülkelerinden biri. Türk vatandaşlığını alan bir kişi böylesi bir gücü de arkasına almış oluyor.

Rakamlarla 2017’de Türkiye gayrimenkul piyasası
1 milyon 409 bin 314 - Türkiye'de bir yılda satılan konut sayısı
% 22 - Yabancılara konut satışında bir önceki yıla göre artış
238 bin 383 - İstanbul'da bir yılda satılan konut sayısı
22 bin 234 - Türkiye genelinde yabancı yatırımcıya satılan konut sayısı
8 bin 182 - İstanbul'da yabancı yatırımcıya satılan konut sayısı

MIPIM 2018
- 24 bin 200 ziyaretçi
- 100 ülkeden 3 bin 100 firma
- 5 bin yatırımcı
- 3 bin 800 CEO ve üst düzey profesyonel
- Türkiye’den 250 şirket ve 700 ziyaretçi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181