Kanal İstanbul güzergahı 2018!
İstanbul'un mega projeleri arasında yer alan Kanal İstanbul güzergahı 2018 belli oldu. İşte Kanal İstanbul güzergahı...

Büyük gemilerin geçişine izin verecek nitelikte inşa edilecek olan Kanal İstanbul İstanbul Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerinden geçecek. Kıyı yapılarından Karadeniz'de tesis edilecek olan dolgu alanı Çatalca ve Arnavutköy ilçelerinin, Karadeniz Limanı ise Arnavutköy ve Eyüp ilçelerinin Karadeniz'e olan kıyı şeritlerinde bulunacak. Marmara Denizi tarafında tesis edilecek olan adalar batıdan doğuya doğru sırasıyla Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Bakırköy ilçelerinin Marmara Denizi'ne bakan kıyılarında ve Marmara Limanı ise Küçükçekmece ilçesinin girişinde kanal koridorunun başlangıç noktasında yer alacak.

45 kilometre uzunluğa sahip olacak olan Kanal İstanbul güzergahı 2018 ile birlikte Marmara ve Karadeniz'i birbirine bağlanacak. Geçtiği bölgelere değer katan Kanal İstanbul, Küçükçekmece Gölü - Sazlıdere Barajı - Terkos Gölü'nün doğusunu takip eden güzergahın inşaatının 5 yılda tamamlanması planlanıyor. Proje tamalandığında çevresinde 7.5 milyon kişinin yaşaması öngörülüyor.

Kanal İstanbul güzergahı 2018 ile ilgili gelişmeleri ve detayları sitemizde takip edebilirsiniz

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181