Marmara Üniversitesi Nişantaşı arsasına 6 teklif geldi!
Gelir paylaşım ihalesinin dün gerçekleşen ilk oturumunda 6 firma ya da ortaklık teklif sundu. Astaş Gayrimenkul, Caba İnşaat, Doruk GYG Şehircilik, Eltes İnşaat (Dap Yapı markası)-İstlife Yapı Ortaklığı, Taşyapı İnşaat, Özak GYO- İnt-er Yapı Ortaklığı ihaleye katılan firmalar oldu. Arsada kimin proje geliştireceği ise daha sonra yapılacak ikinci oturumda belli olacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak nihai oturumda açık arttırma pazarlık ve kapalı zarfla teklif alma işlemleri gerçekleşecek. Yaklaşık 25 dönümlük arazide, ticaret ve konut alanları ile park alanları yer alacak.

TOKİ ile Marmara Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Nisan 2016’da Halkalı, Nişantaşı ve Bahçelievler Yerleşkeleri TOKİ’ye devredilmişti. TOKİ de bunun karşılığında Maltepe’deki 2 milyon 455 bin metrekare büyüklüğündeki Kenan Evren Kışlası arazisini üniversiteye vermişti. 3 kampüsü alan TOKİ, Halkalı ve Nişantaşı arazilerini Haziran 2016’da Emlak Konut GYO’ya satmıştı. Emlak Konut GYO, Nişantaşı’ndaki toplam 24 bin 468 metrekare olan arsaları 455 milyon liraya satın aldığını açıklamıştı.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181