Hatay kentsel dönüşümle marka şehir olmayı hedefliyor!
Tarihi 8 bin 500 yıl öncesine dayanan Hatay'da, kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Hatayda düzenlenen 'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde kentte yapılması planlanan dönüşümün nasıl olması gerektiği tartışıldı. Hatay'ın deprem bölgesinde olması sebebiyle mevcut yapı stokunun yenilenmesi gerektiğini söyleyen yerel yetkililer, yapı stoğunun neredeyse yüzde 80'inin riskli olduğunu belirt ti. Hatay Büyükşehir Bele diye Başkanı Lütfü Savaş, "Hatay'ın her noktasına kentsel dönüşüm çalışmalarını taşımayı planlıyoruz. Ancak bunu yaparken muhtardan belediye başkanına kadar bu işin nasıl yapılması gerektiğini anlatmak istedik. Kentsel dönüşümün şehre katkısı ne olacak bunu anlamak ve anlatmak için bu zirveyi düzenledik" ifadelerini kullandı.

KİMLİĞİ KORUNMALI
Hatay'ın kimliği olan bir şehir olduğuna vurgu yapan Savaş, "Marka şehir olabilmek için o şehrin kimliği olması gerekiyor. Biz bunu sağlayabiliriz" dedi. Kentsel dönüşümle kente bir dinamizm geleceğine dikkat çeken Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çiftçi de, "Kentsel dönüşüm ekonomiye de büyük hareketlilik getiriyor" diye konuştu.

NEW YORK CADDELERİ GİBİ
SAVAŞ, "Kentsel dönüşüm yapılırken, sosyal alanlar, parklar ve geniş yollar yapılmalıdır" dedi. Geçtiğimiz günlerde ABD'de düzenlenen Türk yürüyüşüne belediye olarak katıldıklarını anlatan Savaş "Tarihi binaları dimdik ayakta duruyor. Caddeleri düzen içinde. Kentsel dönüşümde bunlara dikkat edilmeli" dedi.

ABD İLE DÜNYA'YA BARIŞ ÇAĞRISI YAPACAK
Suriye'ye komşu 6 ilçesi bulunan Hatay'ın en büyük sorunları arasında Suriye'deki savaşın yer aldığını ifade eden Lütfü Savaş, "Şu anda Hatay'da 500 bin Suriyeli var. Kira oranları hızla arttı. Savaş öncesinde Suriye'ye yıllık 250 milyon dolar ihracat yapıyorduk, şu anda sıfır" dedi. Başkan Savaş, bölgedeki savaşın son bulması için Hatay'ın kurtuluş tarihi olan 23Temmuz'da Amerika'nın Brooklyn Belediyesi'nin başkanıyla bir basın toplantısı düzenleyip dünyaya barış çağrısında bulunacaklarını söyledi.

Özgül ÖZTÜRK/Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181