İmar affı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir?
İmar affı başvurusu; imar mevzuatına aykırı yapılar ve gecekonduların bulunduğu ildeki valiliğe veya belediyelere doğrudan başvuru yöntemi ile yapılmaktadır. Türkiye genelinde milyonlarca mülk sahibini etkileyecek olan imar barışı ile kaçak olan ve ruhsatı bulunmayan yapılara yönelik bir anlamda “af” çıkartılıyor.

İmar affı başvurusu nasıl yapılır?
31 Aralık 2017 öncesinde yapılan binaları kapsayacak olan imar affından faydalanabilmek için imar affı başvurusu formu ile müracaat edilmesi gerekmektedir.

İmar affı başvurusu ilgili yapının sahibi, müteahhidi veya yapının yöneticisi tarafından ilgili belediyelere yapılmaktadır.  Bunun yanı sıra başvurular iadeli taahhütlü olarak posta ile de yapılabilir. Posta ile yapılan müracaatlarda dilekçenin postaya verildiği tarih müracaat tarihi sayılır.

İmar affı başvuru şartları nelerdir?

Başvuru; Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca tespit edilip, valilik ve belediyelerce; dış temsilcilikler için de Dışişleri Bakanlığınca çoğaltılacak form dilekçe ile yapılır. Form dilekçeye Madde 8‘de belirlenen tespit ve değerlendirme belgeleri eklenir.

Başvuru; bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç 6 ay içinde yapılır. Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte yurt dışında çalışan işçiler ile daimi görevde bulunanlar ve görevi yurt dışında üç aydan fazla devam edenler için müracaat süresi 12 aydır.

Üzerinde yapı yapılmak suretiyle arsa ve arazisi, tecavüz veya işgal edilen malikler de ilgili idarelere yardımcı olmak üzere arazi ve arsalarının ada ve parselini, tecavüz ve işgallerin zaman ve miktarı hakkındaki mevcut bilgileri havi bir form dilekçe ile müracaat masrafını ödemeden müracaat edebilirler.
16/03/1983 tarihli ve 2805 sayılı Kanun gereğince yapılmış olan müracaat işlemleri ayrıca bir ücret alınmadan geçerli olup, hak sahipleri bu Kanuna göre istenilecek belgeleri dosyalarına ilave ederler.

 (Değişik fıkra: 18/05/1987 - 3366/1 md.) Süresi içinde belediye veya valiliğe müracaat etmeyen kişilere ait yapıların belediye veya valiliklerce, elektrik, su, kaçak inşaat zaptı veya benzeri kayıtlar veya haritadan incelenerek, ayrıca mahallinde araştırılarak tespit ve değerlendirme işlemleri tamamlanır. Ancak bu gibi hallerde 18 inci maddeye göre alınacak harçlar ve ekli cetvele göre tahakkuk ettirilecek harç beş kat ve peşin alınır.

Ancak yeni yapılacak imar affı başvurusu için belediye veya il özel idareler hesabına milli bir bankaya 2.000 TL. müracaat masrafı olarak yatırılır. Banka şubesi bulunmayan belediyelerde bu bedel belediyeye yatırılır.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

İmar Affı Başvuru Formu!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muhsin 6 yıl önce

daire sahipleri ayrı ayrı mı müracaat yapması gerekiyor yoksa toplu olarakmı.

Avatar
Ahmet nayci tapulu arazi uzerine 88 metre kare bag evi yaptim tapusu yok ne yapmam lazim saygilar 6 yıl önce

Avatar
emre delan 6 yıl önce

imar affı başvurusu için bekledik ve iyi oldu

Avatar
imar affı 6 yıl önce

www.turkiyeimaraffi.com tüm detaylar burada

Avatar
Namik yerkayar 6 yıl önce

Benim evim 1982 itibaren arsa tabulu gerçek ev tapusunu nasıl alirim

Avatar
Mehmet ali 6 yıl önce

Benim evim ters dubleks ama yarim bodrum onun tapusu yok nasil almam gerekiyor

Avatar
Mehmet ali 6 yıl önce

Benim evim ters dubleks ama yarim bodrum onun tapusu yok nasil almam gerekiyor

Avatar
suat gündoğan 6 yıl önce

24 yıllık bir yazlık var 4 yıldır kışlık olarak kullanıyoruz zemindeki tuvaleti banyo yaptık zorunlu olarak balkondan 40 sm kadar genişlettik balkonun altında 80 sm kadar depo var bunun için ne yapmam gerekiyor oturma iznim var tapu ferdileşti yanıt istiyorum lütfen imar affından yararlanmak için ne yapmalıyım

banner182

banner181