İmar affı başvuru formu!
İmar affı başvuru formu; ilgili yapıya ait bilgileri içeren bir belgedir. Form içerisinde ilgili yapıya ait adres, bina bilgileri ve başvuru sahibinin bilgilerinin yanı sıra yapının bulunduğu ait bölgedeki teknik ve imari bilgileri yer almaktadır.

İmar affı başvurusu ilgili yapının sahibi, müteahhidi veya yapının yöneticisi tarafından hazırlanan imar affı başvuru formu ile ilgili belediyelere yapılmaktadır.

İmar affı müraacatları istenirse iadeli taahhütlü olarak posta ile de yapılabilir. Posta ile yapılan müracaatlarda dilekçenin postaya verildiği tarih müracaat tarihi sayılır. İmar affı başvurusu; imar mevzuatına aykırı yapılar ve gecekonduların bulunduğu ildeki valiliğe veya belediyelere doğrudan başvuru yöntemi ile yapılmaktadır. Türkiye genelinde milyonlarca mülk sahibini etkileyecek olan imar barışı ile kaçak olan ve ruhsatı bulunmayan yapılara yönelik bir anlamda “af” çıkartılıyor.

İmar affı başvuru formu !

31 Aralık 2017 öncesinde yapılan binaları kapsayacak olan imar affından faydalanabilmek için imar affı başvuru formu ile müracaat edilmesi gerekmektedir. Başvuru formunun başvuru sahibi tarafından ilgili belediyelerden temin edilmesi bekleniyor.

İmar affı başvuru şartları nelerdir?
Başvuru; Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca tespit edilip, valilik ve belediyelerce; dış temsilcilikler için de Dışişleri Bakanlığınca çoğaltılacak form dilekçe ile yapılır. Form dilekçeye Madde 8‘de belirlenen tespit ve değerlendirme belgeleri eklenir. Başvuru; bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç 6 ay içinde yapılır. Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte yurt dışında çalışan işçiler ile daimi görevde bulunanlar ve görevi yurt dışında üç aydan fazla devam edenler için müracaat süresi 12 aydır.

Üzerinde yapı yapılmak suretiyle arsa ve arazisi, tecavüz veya işgal edilen malikler de ilgili idarelere yardımcı olmak üzere arazi ve arsalarının ada ve parselini, tecavüz ve işgallerin zaman ve miktarı hakkındaki mevcut bilgileri havi bir form dilekçe ile müracaat masrafını ödemeden müracaat edebilirler.
16/03/1983 tarihli ve 2805 sayılı Kanun gereğince yapılmış olan müracaat işlemleri ayrıca bir ücret alınmadan geçerli olup, hak sahipleri bu Kanuna göre istenilecek belgeleri dosyalarına ilave ederler.

 (Değişik fıkra: 18/05/1987 - 3366/1 md.) Süresi içinde belediye veya valiliğe müracaat etmeyen kişilere ait yapıların belediye veya valiliklerce, elektrik, su, kaçak inşaat zaptı veya benzeri kayıtlar veya haritadan incelenerek, ayrıca mahallinde araştırılarak tespit ve değerlendirme işlemleri tamamlanır. Ancak bu gibi hallerde 18 inci maddeye göre alınacak harçlar ve ekli cetvele göre tahakkuk ettirilecek harç beş kat ve peşin alınır.

İmar affı başvuru formu ile ilgili haberin yanı sıra imar affı ile ilgili merak ettikleriniz için diğer sayfalarımızı inceleyebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
borsa 6 yıl önce

devlet diyor ki bu afla:sen benim koyduğum kanunları hiçe say,uyma,elbet ben seni bir gün affederim. bütün kanunlar kalksın

Avatar
Sema01 6 yıl önce

Lutfen yardim edin birsey anlamadim resimli ornek basvuru kagidini yuklermisiniz

Avatar
MikIl.sağlam 6 yıl önce

Alatirik.suyum
Yok.hemen.muracat.yablirmiyim

Avatar
Murat saka 6 yıl önce

0533 816 8412 nolu telefonuma imar bas vuru formu fotografini gondermenizi arz ederim saygilarimla

Avatar
Sema 6 yıl önce

Lutfen yardim edin birsey anlamadim resimli ornek basvuru ksgidini yuklermusiniz lytfen

Avatar
osman 6 yıl önce

imar barış başvurular başladımı

Avatar
MikIl.sağlam 6 yıl önce

Avatar
Sema 6 yıl önce

Lutfen yardim edin birsey anlamadim resimli ornek basvuru kagidini yuklermisiniz lutfen

banner182

banner181