İmar affı geliyor mu?  İşte imar affı ile ilgili merak edilenler

Son günlerde gündeme gelen İmar affı ile üke genelinde tapusu olmadan yapılan gecekondular, apartmanlar ve kaçak çıkılan katlar için af getirileceği öne sürüldü. Peki imar affı hangi şartlarda uygulanacak? İmar affı kimler için geçerli olacak ?

İşte her yönüyle imar affı 2018 ile ilgili yapılan açıklama;

İlgili bakanlıklar tarafından yapılan ortak çalışmalar sonrası afet risklerine karşı ortaya çıkan formül ise şöyle:
“Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla 30 Eylül 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine” başvurulması gerekecek. Bu başvuru için son tarih 31 Aralık 2018 olarak tarihi belirlenirken, hükümet bu tarihi 1 yıl uzatma yetkisine sahip olacak. Bu başvuru sırasında vatandaş, arsa emlak değeri ile yapı maliyetinin toplamı üzerinde yüzde 3 kayıt bedeli ödeyecek. Bunun sonucunda kendisine yapı kayıt belgesi verilecek. İmar affı ile bu belgeyi alan binalar için varsa yıkım kararı duracak. Elektrik, su, doğalgaz bağlanabilecek. Varsa cezaları iptal edilecek.”

İMAR AFFI İLE KAT MÜLKİYETİ VERİLECEK

Yapı Kayıt Sistemi'ne yapı sahibinin beyanına göre, imar affı alınması halinde yapının ve arsasının mülkiyet durumu, yapı sınıf ve grubu kaydedilecek. Yapılan tespit sonucunda arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden yüzde 3 oranında kayıt bedeli alınacak. Alınan para dönüşüm projeleri özel hesabına yatırılacak. Bu oranı iki katına kadar artırmaya, yarısına kadar azaltmaya, ayrıca bölgelere göre kademelendirmeye ve başvuru süresini bir yıla kadar uzatma yetkisi Bakanlar Kurulu'na verilecek.


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hamit 6 yıl önce

mrhb öncelikle bnm oturdugum bina yeşil alan olarak görünüyor tapu var toprak tapusu bina eski oldugu icn depreme dayanıklı degl mecburen oturuyrz yıkıp tekrardan yaptırmak ıstyrz malesef yıktıktan sonra yaptramcagmz söylendi bu torba yasada bzm maduriyetmz ne olcak yada hakkmz verilecekmi

Avatar
Cennet 6 yıl önce

Imar affinda bina tapusuna itiraz eden bina sakini var buna nasil bi yaptirim yapabiliriz cogunluk kabul ediyo butun odemeleri bilgisi olan cevplarsa sevinirim

banner182

banner181