İstanbul yeni imar yönetmeliği 2018 yürürlüğe girdi!
İstanbul yeni imar yönetmeliği 2018 Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İstanbullu birçok müteahhidin merakla beklediği İstanbul'un yeni imar yönetmeliği 20 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İstanbul yeni imar yönetmeliği 2018 kapsamında; rezidanslara yapılacak olan düzenlenleme, binalara renk ve estetik ayarı, asansörlerin emsale dahil edilmesi, kat adedi veya bina yüksekliğinin aşılamayacağı gibi çok önemli konular yer alıyor. Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan bu yeni yönetmelik ile birlikte İstanbul'un silüetini bozan yapılardan korunması hedefleniyor.

3 Mayıs 1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu ve 29 Haziran 2011 tarihli ve 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine dayanılarak hazırlanan İstanbul yeni imar yönetmeliği en son 2017’nin Temmuz ayında güncellenerek yayınlanmıştı. Bu yönetmeliğin hükümlerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yürütecek.

İstanbul yeni imar yönetmeliği 2018 pdf için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181