Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı Kağıthane’nin değerine değer katacak!
Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve öteki ilgililer katıldı.

Belediye başkanlarıyla birlikte dev yatırımın projesini inceleyen İBB Başkanı Topbaş’ın telsizden verdiği talimatla harekete geçen TBM makinesi, kısa sürede Akşemsettin ile Veysel Karani istasyonu arasındaki tüneli açarak, iki istasyonu birbirine bağladı. 19 istasyondan oluşan ve 8 ilçeyi birbirine bağlayan metro hattının 2018 yılının son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Başkan Topbaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün metro hatlarımızda çok sayıda işçinin çalıştığını belirterek, İstanbul’da şu anda 151 kilometrelik metro inşaatı bulunduğunu söyledi.

149 kilometre aktif raylı sistemimiz var
‘Mega kentte’ 149 kilometre aktif raylı sistemin bulunduğuna dikkati çeken Başkan Topbaş, “İstanbul'un yerin altını demir ağlarla örüyoruz ve hedef olarak İstanbul raylı sistemlerde bin kilometreye erişecek. Rüzgar ne taraftan eserse essin başta FETÖ olmak üzere bütün terör örgütleri yandaşları veya destekçileri yurtiçi, yurtdışı nereden gelirse gelsin bu millet ve bu ülke hedefine erişecek. Önümüzde hiçbir engel evvel Allah tanımıyoruz” dedi.

Belediye olarak çok büyük bir maddi yükün altına girdiklerini söyleyen Başkan Topbaş, “Dünyanın hiçbir belediyesinin kaldıramayacağı bir yükün altına girdik. Çok ciddi bir yatırımla bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. Şuanda bulunduğumuz metro hattının maliyeti 3 milyar 700 milyon TL maliyeti var. 24 kilometrelik bu hat günde 1 milyon yolcu taşıyacak. Bağcılardan çıkan bir insan Kabataş’a 31,5 dakika gibi bir sürede gelecek. İnsanlar randevularına zamanında gidebilecek” diye konuştu.

Metro Hattı Kağıthane’nin değerine değer katacak
Törene katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da, projenin Kağıthane ve İstanbul’a hayırlı uğurlu olmasını dileyerek ilçeye desteklerinden ötürü Başkan Kadir Topbaş’a teşekkür etti.

Metro hattının hayata geçirilmesiyle ilçenin daha da değerleneceğine değinen Başkan Kılıç, metro hattının Nurtepe, Merkez ve Çağlayan’dan geçeceğini kaydederek, “Hattın faaliyete geçmesiyle birlikte metroyla Kağıthane-Mecidiyeköy 4,5 dakika, Kağıthane-Üsküdar 26 dakika, Kağıthane- Ümraniye 39,5 dakika, Kağıthane-Beşiktaş 10 dakikaya iniyor. Hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi. 

Kağıthane Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181