Esenler Kentsel Dönüşüm temel atma töreni gerçekleşti!
Esenler’in yıllardır süregelen imar sorununun çözüme kavuşacağı, riskli yapıların kurtarılacağı tarihi günde, Esenler Belediyesi'ne devredilen alanda kurulacak Türkiye'nin ilk "Akıllı ve Güvenli Şehri"nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılacak konutların temeli atıldı.
 
Kaliteli ve nitelikli bir yaşam için Türkiye'nin büyük dönüşümü Esenler’de başladı. Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Merkezi'nde gerçekleşen "Esenler Rezerv Alan Temel Atma" ve "Akıllı Şehir Esenler Protokol Töreni" ile ilçede yeni, güvenli bir bilişim şehrinin temeli atıldı. Törene; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, MHP İlçe Başkanı Suat Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SORUNLARI ÇÖZEN BİR BİLİŞİM ŞEHRİ
Esenler'de kurulacak yeni şehrin, imar sorunlarını ortadan kaldıran, dertleri çözen bir bilişim şehri olduğunu kaydeden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bugün temelini attığımız şehir, Esenler'in hayatını kurtaracak bir şehir. Bugün temelini attığımız konutlar, Esenler'deki çocukların geleceğini kurtaracak konutlar. Bugün Esenler'de temelini attığımız şehir, Esenler'deki bütün insanlarımızın geleceğine yapmış olduğumuz  en büyük yatırımdır. Allah nasip ederse birinci etapta, önce imar sorunu yaşayan kardeşlerimiz yani on yıllardır çözemedikleri ve gerçekten hiçbir işlem yapamadıkları ve en çok da dönüşmesi gereken konutları olan bu kardeşlerimizin dertlerini çözecek temeli bugün atıyoruz. Geçtiğimiz aylarda açtığımız 15 Temmuz Millet Bahçesi ve bugün protokolünü imzalayacağımız bilişim şehri, Esenler'e yeni bir marka değer katacak" diye konuştu.

60 BİN KONUTTAN 531'İNİN TEMELİ ATILDI
"Esenler'de uygulanacak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında kuzey ve güney bölgesi olmak üzere toplam 60 bin konutun yapılacağını açıklayan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Bugün burada temelini atacağımız 531 konutun yer aldığı güney kısmının birinci etabında dört bölgede 2 bin 46 konut ve 79 ticari birim olmak üzere, 2 bin 125 bağımsız bölüm bulunmaktadır. Birinci etapta bulunan 2 bin 46 konutun tamamı ihale aşamasındadır. Proje bütününde yeşil alanlar büyük oranda yer alacak olup, mevcut ağaçların korunarak ek olarak 4 bin adet ağaç dikimi planlanmaktadır. Bugün temeli atılacak olan 531 konutluk birinci bölgenin ihale bedeli 134 milyon TL olup, 2020 yılı sonuna kadar inşaatları tamamlanacaktır" bilgilerine yer verdi.

ESENLER İLHAM KAYNAĞI OLACAK
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'de ilk kez Esenler'de hayata geçecek "Akıllı ve Güvenli Şehir" projesinin herkese ilham kaynağı olacağını belirterek, "Esenler 'de örnek akıllı şehri hayata geçiriyoruz. İmzalayacağımız protokol ile Esenler'de insanımızın hayatını kolaylaştıracak birçok teknolojik yeniliğe imza atacak ve ekonomik katma değer oluşturacağız. Temelini bugün atacağımız şehir, kentleşme alanında yeni vizyonumuzu göstermesi açısından oldukça kıymetli ve heyecan verici bir proje. Bu vizyon, ülkemizde ilk defa Esenler'de  uygulama alanı bulacak. Bundan sonra da herkese ilham kaynağı sunacak. Bu projede doğayı yormayan, çevreci bir yaşam hakim olacak. Şehrimizde yenilenebilir akıllı enerji kaynakları sayesinde bireysel ve ortak elektrik üretimi yapılabilecek. Şehir, altyapı ve üstyapı sistemli sensörlerle donatılacak, bu sayede arıza ve aksaklıklar anında bildirilecek ve hizmetler kesintisiz bir şekilde sürecek" ifadelerini kullandı.

İLK "AKILLI VE GÜVENLİ ŞEHİR" ESENLER
Esenler'de kurulacak "Akıllı ve Güvenli Şehir"in bir ilk olduğunu ve projenin Esenler'den tüm Türkiye'ye bir teknoloji dalgası yayacağını belirten Varank, şunları söyledi:
"Esenler, milli teknoloji hamlemiz doğrultusunda, yerli ve milli teknoloji üretiminde de önemli bir yere sahip olacak. Ülkemizin ilk akıllı şehir ve mobilite uygulama test merkezine burası ev sahipliği yapacak. Avrupa'daki elektrikli ve otonom araçların en son uygulamaları burada gerçek bir şehir ortamında denenebilecek. Esenler'de kurulacak Teknopark bilişim, yazılım ve akıllı şehircilik teknolojilerinin geliştirilip üretildiği bir merkez olacak. Deneyap Teknoloji Atölyeleri, bilim merkezleri sayesinde öğrencilerimizin teknoloji alanında hayal kurmasını ve somut projeler geliştirmesini teşvik edeceğiz. Esenler'den tüm Türkiye'ye yayılacak bir teknoloji dalgasından bahsediyoruz. Bu proje, ülke genelinde bir rol model olarak takip edilecek hatta ülkemiz sınırlarını aşacak. Ortaya koyduğumuz bu iddialı vizyon şimdiden dikkatleri çekmeye başladı. Projeyi anlattığım uluslararası global firmalar heyecanlarını dile getirdi."

YÜZDE 72'Sİ YEŞİL, DÜNYAYA ÖRNEK ŞEHİR
Esenler'deki yeni şehrin yüzde 72'sinin yeşil alana ayrılacağını ve dünyaya örnek bir şehircilik projesi olduğunu vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İçerisinde tam 60 bin yeni konutu barındıracak bu projemiz, Türkiye'ye ve dünyaya örnek bir şehircilik projesidir. İstanbulumuz ve ülkemiz adına kentsel dönüşüm seferberliği için bu proje hayırlı uğurlu olsun. İstanbulumuz, hayat dolu, yepyeni bir yaşam alanına kavuşmuş olacak. Konutları, acil öncelikli alanlardan başlamak suretiyle hak sahiplerine vereceğiz. Vatandaşlarımızı deprem riskinden kurtarmış olacağız. Gerçekleştireceğimiz tüm uygulamaların yüzde 72'si yeşil alan olacak. Cami, sağlık ocağı gibi tüm sosyal alanlarda yapılmış olacak. Bu alanda yapılacak uygulama hem tüm şehirlerimize hem de bu bölgedeki belediye başkanlarımıza örnek olacak. 2023 Türkiye'sinde Marka Şehirler Projesi kapsamında Esenlerimiz de bir akıllı şehre kavuşmuş olacak" şeklinde konuştu.
 
"Biz hiç bir vatandaşımızı riskli binada oturmak istemiyoruz" diyen Kurum, "Bu anlamda bu proje çok önemli. Çevreci, doğaya saygılı bir proje yapıyoruz. 1 milyon 700 bin metrekare genişliğinde çok büyük bir millet bahçesi yapacağız, bu bir bölge parkı olacak. Tüm Esenlerliler hatta çevre ilçelerdeki vatandaşlarımız da gelip vakit geçirebilecek. Bugün için önemli ikinci bir husus da Esenler'in belediyecilikteki başarı grafiğidir. Esenler harika bir gelecek koşusu yapıyor. Bu nedenle Esenler Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu Bey'i tebrik ediyorum. Başarılarına önümüzdeki süreçte yenilerini eklemesi suretiyle başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

BUTONA BASILDI, TEMEL ATILDI
Konuşmaların ardından Akıllı Şehir Esenler Protokolü imzalandı ve protokol üyeleri butona bastılar ve böylece Esenler'in tarihi imar sorununu çözecek Türkiye'nin ilk "Akıllı ve Güvenli Şehri"nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılacak konutların temeli atılmış oldu.
 
Esenler Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181