İstanbul Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm projeleri için 320 milyon TL'lik kaynak aktarıldı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. İBB Meclisi tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen, Gaziosmanpaşa’ya 320 milyon TL kaynak aktarılmasını içeren teklif, komisyon tarafından onaylandı.

Hukuk Komisyonu, Kentsel Yenileme Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu Müşterek Raporu’nda şu ifadelere yer verildi: “Gaziosmanpaşa İlçesi, Yıldıztabya Mahallesi Riskli Alan Sınırının (1.Kısım) (5. Bölge) “Riskli Alan” ilan edilen alanla ilgili kentsel dönüşüm amacıyla kullanılmak üzere ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi arasında yapılacak protokole göre gerçekleştirilmesi ve ilçe belediyesinin yatırım programına alması şartıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı’na 320.000.000.-TL kaynak aktarılması hususu 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 27/5. maddesi uyarınca komisyonlarımızca uygun bulunmuştur.”

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Yıldıztabya Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılacak kaynakla, riskli alanların bulunduğu yapılaşmanın yerine altyapısı ve üstyapısı tamamen yenilenmiş, modern toplumun gereksinim duyduğu yaşam kalitesi yükselmiş mekânlar üretilecek. Depreme dayanıklı sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması yönünde tüm Türkiye’ye örnek teşkil eden kentsel dönüşüm çalışmaları yürüten Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçeye kazandırdığı modern yapılaşmanın yanı sıra sosyal, kültürel tesislerle ve yeşil alanlarla da Gaziosmanpaşa’yı yüzde 21’lik artışla en çok değer kazanan ilçelerden biri haline getirmişti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181