Aryom İnşaat, 3 yıl içinde İzmir'e 500 milyon liralık yeni projeler yapacak!
Aryom İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Günday, üç yıl içerisinde İzmir'e 500 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıkladı. Gaziemir'de 100 milyon lira yatırımla yükselen Aryom Koru'nun yapımına devam ettiklerini bildiren Mustafa Günday, "Bayraklı gibi altyapı sorunu yaşayan bölgelerde yatırım yapmak gibi bir düşüncemiz yok. Bodrum ve Çeşme Dalyan'da villa projelerimiz var" dedi. Gaziemir'de kentsel dönüşümle ilgili sorunlar çözülürse yeni arsalar üzerinde yatırım yapmayı planladıklarını ifade eden Günday, "Fuar alanının hemen karşısında yer alan Aktepe'de bulunan arsamızda 5 yıldızlı otel ve rezidans yapmayı hedefliyoruz. Geçen yıl Aryom Koru için 80 milyon liralık yatırım yapmıştık; 2018'de yaptığımız planlama ışığı altında bu rakam 100 milyon liraya ulaşacak. Yeni projelerle birlikte 3 yıl içerisinde İzmir'e 500 milyon liralık bir yatırım yapmayı öngörüyoruz" diye konuştu.

Aryom Koru'nun başarısıyla birlikte kendilerine farklı bölgelerden birçok yeni iş birlikleri ve yeni arsalar önerildiğini ifade eden Mustafa Günday, iş geliştirme departmanının bu konuda titiz bir çalışma yaptığı bilgisini verdi.

BÜYÜME PLANLI OLMALI
İzmir'de inşaat sektöründe kat edilecek çok yol olduğunu belirten Mustafa Günday, yatırımların önünün açılması için yeni arsa üretilmesinin önemli olduğunun altını çizdi. İzmir'in nitelikli insan göçü aldığını ve İstanbul-İzmir otoyolunun tamamlanmasının ardından bu sürecin daha da hızlanacağını dile getiren Günday "Ulaşım yatırımlarının ardından İzmir'de konut talebi daha da artacak. Sektör hızlanacak" dedi. Kentin planlı bir şekilde büyümesi gerektiğini ifade eden Günday, "Salt para kazanmak için değil İzmir'e yakışan nitelikli ve donanımlı konutlar üretilmeli" diye konuştu. Kentsel dönüşümde ada bazlı düzenlemelerle hareket edilmesi gerektiğini hatırlatan Günday "İzmir'de bu şekilde yol alınırsa, gelecekte yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın sayılı marka kentlerinden biri haline gelebilir. Eğer gerekli adımlar atılmazsa kent maalesef bir beton yığınına dönüşebilir" değerlendirmesi yaptı.

İçinde kültür merkezi olacak
Aryom Koru projesinin ilk etabında satışların yüzde 65'ini ikinci etapta ise yüzde 50'sini tamamladıklarını söyleyen Mustafa Günday, "Projede şu anda ödemelerde liste fiyatından 120 ay vade sıfır faiz imkanı yanı sıra, yüzde 20 peşin indirimi sonrası 120 ay vade yüzde 0,99 faiz fırsatı sunuyoruz. Trafik karmaşası, korna gürültüsü, hava kirliliğinden bıkan İzmirliler mimarisi, sosyal donatıları ve doğayla iç içe konumu sebebiyle Gaziemir Çatalkaya Korusu'ndaki projemizi yoğun olarak tercih ediyor" dedi. 425 konutluk projede büyüklükleri 74 ile 365 metrekare arasında değişen 1 +1, 2+1, 3+1, 4+1 daire seçenekleri yer alıyor. Üç tarafı çam ağaçları ile çevrili Aryom Koru'da dört yüzme havuzunun yanı sıra, iki sosyal tesis, fitness merkezi, spor salonu, sağlık tesisi, tenis kortu, basketbol sahasıyla Aryom Kültür ve Sanat Merkezi yer alacak.

Ev alırken dikkat
İzmir'de konut alırken insanların metrekare ve fiyat konusunda sorular sorduklarını, aslında bu konuda daha bilinçli ve seçici hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Mustafa Günday, "Konut alacaklar için elbette metrekare ve fiyat önemli, fakat evin içinde kullanılan malzemelerin kalitesi, markası, insan sağlığına uygun ürünler olup olmadığı, evin faydalı kullanım alanlarının büyüklüğü öncelikle sorgulanmalı. Satın alınacak olan ev yeni nesil sosyal donatıları olan bir site ise, yönetiminin profesyonel mi yoksa klasik yöntemler ile mi yönetileceği sorgulanmalı" diye konuştu. Konut seçimine başlarken elde somut veriler olması gerektiğini ifade eden Günday, "Karar verirken, çocuklarınızın eğitim durumlarını da düşünerek okullarına yakınlık ve sitenin hobilerinize uygun altyapısı olup olmadığını da mutlaka gözden geçirmelisiniz" dedi.

Sözcü Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181