'Kentsel dönüşümü her yönüyle fırsata çevirmemiz gerekiyor'!
GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, zirvenin açılış konuşmasında, "Şehirlerimizin kadim yapısını bozmadan, kentsel dönüşümü iyi değerlendirerek, kentlerin yaşam kalitesini artırmamız mümkün" diyerek bu kapsamda önemli çalışmalar, programlar yaptıklarını ve önümüzdeki dönemde de yapmaya devam edeceklerini söyledi.

"İSTANBUL'U AKILLI ŞEHİR HALİNE GETİRMELİYİZ"
Sektör olarak kamudan beklentilerinin olduğunu ifade eden Yetgin, "Kamunun, yeni yönetmelik ile sektöre yönelik iyileştirmeleri ve destekleri için gayrimenkul sektörü adına müteşekkiriz ancak beklentilerimiz bazı noktalarda devam ediyor.  Örneğin KDV konusunda bazı uygulamaların tek KDV oranı üzerinden ortak hale getirilmesi gibi bir beklentimiz var. Buna ilave olarak, özellikle konut faiz oranlarının makul seviyede olması; ivmenin hızlanması ve sektör olarak ülkemiz ekonomisine katkımızın artması için önem ary ediyor." diye konuştu.

"Faizlerin düşmesi gerekiyor"
Yetgin: "Şehirlerimizin kadim yapısını bozmadan, kentsel dönüşümü iyi değerlendirerek, kentlerde yaşam kalitesini artırmamız mümkün. Fakat faiz seviyesinin makul seviyeye inmesi gerekiyor. Gayrimenkul sektör olarak yüksek faizlerden direkt etkileniyoruz. Faizler konut satışlarında durgunluğa yol açıyor. Bu nedenle oranların makul seviyelere indirilmesi gerekiyor. Türkiye istikrarlı yönetimi, zenginlikleri, yapılan yeni prpjeler, turizm, fuarlarla çok cazip bir ülke." dedi.

"Toplam 250 akıllı kent projesi uygulanıyor"
Yetgin, kentsel dönüşüme de değinerek, şu ifadeleri kullandı: "Bu sorunu halletmeliyiz. Kentsel dönüşümü her yönüyle fırsata çevirmemiz gerekiyor. Dünyada akıllı şehir uygulamaları her geçen gün önemini artırıyor. Bugün dünya genelinde 178 şehirde toplam 250 akıllı kent projesi uygulanıyor. Bu projeler ekonomik bir değer oluşturuyor. Avrupa'da bu konuda lider durumda." diyerek sözlerine son verdi.

Ali Can Tiryaki / Ayrıntılı Haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181