Kentsel dönüşümü hızlandırmak için yeni bir adım daha atıldı!

Kentsel dönüşümde sözleşme iptalleri için bakanlığa gerçekleştirilen başvurular artık ilçe belediyelerine yapılacak. Kararla birlikte özellikle İstanbul’da süreç hızlanacak.

Türkiye'de 6.7 milyon riskli konutu dönüştürmek için kolları sıvayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümü hızlandırmak için yeni bir karara daha imza attı. Müteahhidin inşaata 1 yıl içinde başlamaması ya da inşatın 6 ay durması halinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne başvurarak gerçekleştirilen sözleşme iptalleri, artık ilçe belediyelerine başvuru ile yapılacak.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri sayısının diğer illere kıyasla daha fazla olduğuna dikkati çeken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, sürecin hızlanması adına bu kararın alındığını dile getirdi. Gürgen, bugüne kadar İstanbul'da 300 sözleşme iptal talebi aldıklarını da söyledi.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181