'Uşak kentsel dönüşümle değerleniyor!'
Uşak Belediyesi kentin değişimine etki edecek kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaştı. Proje kapsamında 430 bin metrekarede yaklaşık 450 milyon TL'lik yatırım gerçekleşmiş olacak. Yakın bir zamanda bitecek projeyle kent, bin 51 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı kazanacak. Proje son halini ise almaya başladı. Havadan çekilen drone görüntüleri projenin son halini gözler önüne serdi.

HERKESE ÖRNEK BİR PROJE OLDU
Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Yeni Uşak'ın yeni merkezine kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Projenin örnek bir proje olduğunu ve her aşamasının üst düzey bürokratlar ve bakanlık düzeyinde takip edildiğine işaret eden Cahan, "Kentsel Dönüşüm Projemizde artık nihayete ulaşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.

KÖTÜ İMAJI YERLE BİR EDECEĞİZ
Projemiz ülkemizde ve Avrupa'da örnek gösterilen bir özelliktedir. Sanayiden, konut ve sanayiye dönüşüm açısından da proje ilk olma özelliğini taşımaktadır. İşte böylesine önemli görülen projemizde artık bitirme aşamasına geldik. Günden güne bitime yaklaşan projemizde 2017 yılı itibarıyla değişimi yaşamaya başlayacağız" diye konuştu. Kentsel Dönüşüm ile Uşak'ın şaha kalkacağına vurgu yapan Cahan, "İlimiz maalesef bir bölgede sıkışmış ve büyümesini bu şekilde gerçekleştirmiş. Günden güne nüfusu artan kentimiz maalesef zamanla bir bölgede sıkışmak zorunda kalmış. Diğer yandan sanayi alanları da kentin içinde kalmış. İşte tüm bu etkenler şehrimizin imajına etki etmiş ve hafızalarda kötü yer edinmemizi sağlamış. İşte bu nedenlerden dolayı Kentsel Dönüşüm Projesi kentimiz için hayati değer taşımakla birlikte değişimin öncüsü olacak" şeklinde konuştu.

Uşak Belediyesi kentin gelişmesinde ve değişimde lokomotif bir rol üstlenecek. Kent Park Projesi'nde her gün daha da hedeflerine ilerliyor. Proje kapsamında bölge sınırları içinde kalan kurumların yıkımlarına başlayan belediye, kalan kurumların taşınma işlemlerini de hızlandırmıştı. Son olarak bitmek üzere olan Endüstri Meslek ve Kız Meslek Liseleri yeni eğitim ve öğretimde yeni binalarında olacak. Boşaltılan binalar ise yıkılacak. Diğer yandan proje sınırları içinde kalan resmi kurumlar için de işlemler devam ediyor. Fatih Mahallesi'nde yapımı devam eden spor salonunun bitmesinin akabinde mevcut spor salonu yıkılacak. Öte yandan Kalfa Korusu içinde yapılacak 15 bin kişilik UEFA standartlarında yeni statla mevcut stadın yıkımı da sağlanacak. Bu sayede bir aşama daha geçilmiş olacak.

GELECEĞİ DÜŞÜNÜYORUZ
"Kent Park Projesi'nin vücut bulması için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz" diyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Kentimize uzun yıllar hizmet veren Bir Eylül Stadyumu maalesef işlevsel olmaktan çıktı. Gerek konumu itibarıyla, gerekse stadın fiziki yapısı itibarıyla ilimizin ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Bu nedenle geleceği düşünerek ilimize modern ve UEFA standartlarında bir stat kazandıracağız" dedi.

Işıl ışıl bir kent olacak
Uşak Belediyesi kent içi çevre yolları konusunda her gün bir adım daha atıyor. Güney çevre yolunun Uşak Devlet Hastanesi, Adliye Hizmet Binası ve yapımı devam eden yeni Emniyet Müdürlüğü Binası'na bağlantısının sağlayacak yol ışıklandırma ve kaldınmlarıyla göz kamaştıran bir hale geldi. Biten caddede ise Belediye Başkanı Nurullah Cahan incelemelerde bulundu.

MODERN YOLLAR YAPILIYOR
Başkan Cahan, "Kentimizin modern kentlerdeki gibi ışıl ışıl ve modern yollara olan ihtiyacını bitiriyoruz. İlimizde yollarla ilgili başladığımız radikal değişimler son hızıyla devam ediyor. Uşak'ın tüm caddelerini bu şekilde modernize edeceğiz" diye konuştu.

BATTI ÇIKTI PROJESİNDE SONA GELİNDİ
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bitimine az bir zaman kalan Otogar Battı Çıktı Projesi'ni yerinde inceledi. Çalışmaların başarılı bir şekilde sona doğı ru ilerlediğine dikkat çeken Cahan, "Battı çıktı projelerimiz önemsediğimiz projelerin arasında yer alıyor. Kısa süre önce başlayan çalışmalarımız 24 saat esasıyla çalışan personelimizin çalışmaları nedeniyle çok aşama kaydetti. Bugün de projemizin son fore kazığının yerleştirilmesi için geldik. Âdetimiz gereği son fore kazığımıza bayrağımızı simge olarak astık. Bugüne kadar 400 fore kazık proje kapsamında yerleştirildi. Bundan sonraki süreçte de üstyapı işlemini bitirerek çalışmaları bitireceğiz" diye konuştu. Başkan Cahan, personele tatlı ikramında da bulundu.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181