Kiptaş 4. Gayrimenkul Müzayedesi düzenlendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi KİPTAŞ tarafından gerçekleştirilen halka açık müzayedelerin 4.’sü tamamlandı.
 

KİPTAŞ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki 4. Gayrimenkul Müzayedesi, pandemi nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde düzenlendi. Katılımcıların bina ve salon girişinde ateşi ölçülürken, maskelerin takılı olmasına ve sosyal mesafe kurallarına büyük özen gösterildi.

2019 yılının Ekim ve Aralık aylarında, 2020 yılının ise Mart ayında toplam üç kez halka açık müzayede gerçekleştiren KİPTAŞ’ta dükkanların yanı sıra ilk kez 20 lüks konut yatırımcılara sunuldu.  Gayrimenkul yatırımcılarının en gözde noktaları arasında yer alan ve ulaşım yollarının kesişim noktasındaki Referans Başakşehir Vadi projesindeki 20 konut yoğun talep gördü.

MÜZAYEDE GELİRİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE SOSYAL KONUT PROJELERİ İÇİN KULLANILACAK

Müzayedede sunulan konutların %75’i muhammen bedel üzerinden %6’lık artışla satıldı. 6 bölge 7 farklı projede yer alan işyerlerinde ise muhammen bedel üzerinden %16’lık artış oranı sağlandı. Gayrimenkullerden elde edilen gelir kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerinde kullanılacak.

GENEL MÜDÜR ALİ KURT: “MÜZAYEDELER DEVAM EDECEK”

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, müzayedenin ardından yaptığı açıklamada “Müzayedelerle rekabetçi bir ortamda gayrimenkullerimiz gerçek değerini bulurken biz de sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerimize finansman sağlıyoruz. Gayrimenkullerimizi herkese açık, şeffaf koşullarda gerçekleşecek müzayedelerle satışa sunmaya devam edeceğiz.” 

KİPTAŞ’ın kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanan müzayedede yatırımcılara peşin ya da %40’ı peşin, kalan bakiye ise satış vaadi sözleşmesi imzalandığı tarihten itibaren her altı (6) ayda bir, %7 oranında vade farkı  ile 36 ay taksit imkanı sunuldu.

Kiptaş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181