Kiptaş İzmit Çınar Evler projesinin temeli atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ ve İzmit Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Arızlı Mahallesi’ndeki “İzmit Çınar Evler” projesi için temel atma töreni düzenlendi. 

‘Afet odaklı sosyal konut’ üretmeyi amaçlayan projenin temel atma töreni, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. TBMM Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da hazır bulunduğu törende ilk konuşmaları, Kurt ve Kaplan gerçekleştirdi. 

“EL ELE, KOL KOLA ÇÖZÜM BULMA MECBURİYETİMİZ VAR”

İstanbul’un en ön plandaki konusunun deprem olduğunu belirten İmamoğlu, “Deprem kuşağı üzerindeki her kenti derinden ilgilendiren böylesi önemli bir konuya, hep birlikte el ele kol kola çözüm bulmak mecburiyetimiz var” dedi. Projenin, kentsel dönüşüm değil, bir sosyal konut projesi olduğunu aktaran İmamoğlu, “Türkiye’nin kesinlikle bir tasarım sorunu yaşadığı ortada. Yani konutlara baktığımız zaman, son yıllarda üretilen toplu konutlara, sosyal konutlara, ‘Tasarım gücü açısından kente ne katıyor ya da estetik açısından insanlara yaşam kalitesi açısından bizi nereye taşıyor’ diye sorduğumuzda; ne yazık ki istediğimiz o olgun cevapları alamıyoruz” dedi. Bu anlamda KİPTAŞ’ın kendileri için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu kaydeden İmamoğlu, İstanbul özelinde yaptıkları deprem ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgiler paylaştı.

PROJENİN DETAYLARI

“Kiptaş İzmit Çınar Evler Sosyal Konut Projesi”, İzmit’in dayanıklı yapı stokunun artırılması ve nitelikli, modern, ulaşılabilir bir sosyal konut projesi inşa etme vizyonuyla tasarlandı. Yeni nesil sosyal konut ve butik yaşam anlayışını buluşturan proje, 4 blokta 143 konut ve 5 ticari birimden oluşuyor. Projede, ortalama kat brüt alanları 87 m2 olan 37 adet 2+1 bahçe kullanımlı daire, 93 m2 olan 66 adet 2+1 ara kat daire, 124 m2 olan 40 adet 3+1 olmak üzere toplam 143 konut var. Projenin yüzde 40’ı yeşil alandan oluşuyor. Projede; geniş yeşil alanlar, otopark ve spor alanları var.

BAŞVURU SÜRECİ VE ŞARTLAR

Başvuru şartı olarak; kendisi veya eşine ait evi olmaması, son bir yıldır Kocaeli il sınırlarında ikamet etmesi ve daha önce KİPTAŞ’tan ev almamış olması gerekli. Projeye; 28 Aralık ve 18 Ocak tarihleri arasında, KİPTAŞ İzmit Çınar Evler Sitesi (cinarevler.kiptas.com.tr) üzerinden online talep alınacak. 500 TL katılım bedeli, yine internet üzerinden kredi kartı veya havale/EFT ile ödenebilecek. Ayrıca İzmit'te bir başvuru çadırı kuruldu. Detaylı bilgiler web sitesinde yer alacak. 0262 255 55 41 numaralı hat üzerinden de bilgi alınabilecek. Projedeki konutların yüzde 21’ine denk gelen kısmı şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri; en az yüzde 40 oranında engelli vatandaşlar ve kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında sigortalı olarak çalıştığını belgeleyen tüm sağlık personeli için ayrılıyor.

Kiptaş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181