Gölcük Denizevler kentsel dönüşüm yıkımları devam ediyor!
17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi sonrasında ağır yara alan ve o günden bu yana birçok sorun barındıran Denizevler bölgesinde hasarlı binaların olması ve bu binaların güvenli bir oturum alanı oluşturmaması, vatandaşlar için olası bir depremde büyük bir tehlike ortaya çıkarmaktaydı. Bu kapsamda, ilçemizde üç farklı noktada yapılan kentsel dönüşüm projesi, ilk olarak sanayi sitesinde, sonrasında ise Denizevler'i kapsayacak şekilde yapıldı.

Denizevler'deki sorun oluşturan binalar kamulaştırılarak kısmen yıkıldı. Bu binaların yerine Sivritepe'de daha güvenli binalar yapılıyor. Yapılan araştırmalar çerçevesinde zemininde çökme olduğu açıklanan Denizevler'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında mevcut binalar kamulaştırılarak bu alanın boşaltılması amaçlandı. Yine araştırmalar neticesinde Denizevler'de çatılı yapıların yapılamayacağı anlaşılmış, bu bölgenin tır parkı ve depo olarak kullanılacağı açıklanmıştı. Bu kapsamda Denizevler'de dönem dönem yıkımlara devam ediliyor. Evlerini boşaltan hak sahiplerinin binaları, yine ilgili birimlerce yıkılıyor. Denizevler'in girişinde bulunan evlerden bazıları da bu kapsamda yıkılmış durumda. Alandaki binaların yıkımına, önümüzdeki dönemde devam edilmesi bekleniyor. 

Erdem Şengül / Gölcük Postası Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181