Gölcük'te kentsel dönüşüm planı hazırlanıyor!
AK Parti 80. İlçe Danışma Meclisi Yerel Yönetimler Şura toplantısı Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı'nda gerçekleştirildi. Toplantıda Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş 2014 yerel seçimlerinde verilen vaatler hakkında 2 yıllık sunum gerçekleştirdi. Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abis, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, AK Parti İl Yöneticisi Samet Taşdelen, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, parti yönetimi, belediye meclis üyeleri, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emel Kasapoğlu ve Yönetimi ile çok sayıda partililer eşlik etti.

VAATLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Toplantıda 2014 yerel seçimlerinde verdikleri vaadlerin yüzde seksenim yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Toplumsal tercihlerle uyumlu hizmetleri ilçe genelinde adil bir şekilde dağılımını gözeten yerel gelişmişlik farklarını gideren şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını izledik. Hükümetimiz ve Büyükşehir belediyemiz ile birlikte ilçemizin hizmet ve yatırımlardan en iyi şekilde yararlanılmasını sağlamak için elimizden geleni yaptık. Kocaeli Üniversitesi ve Kent Konseyi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Gölcük Vizyon 2023 Projesi ile çok güzel çalışmaların altına imza attık" şeklinde konuştu.

ULAŞIMI RAHATLATACAĞIZ
''D-130 Devlet karayolu üzerine yapılacak ulaşım projesi ile hem Gölcük kent içi transit geçişi hem de Amiral Sağlam ve 1 Mart Caddeleri trafiği rahatlatacaktır diyen Başkan Ellibeş, şunları söyledi. "Trafik problemini çözecek sosyal hayatı canlandıracak ticari potansiyeli geliştirecek bir dönüşüm projesi gerçekleştirilecektir. Bizler Gölcük genelinde kentsel dönüşüm planlıyoruz. Bizler bu projenin ilke kararlarım planlıyoruz. 3 bölge belirlemiştik. İlk olarak Sanayimizi Hisareyn'e yeni esnaflarımıza hak ettiği bir sanayi çarşımızı kazandıracağız. İkincisi ilçe merkezi'nde takriben 400 yeni konut yaparak, mükemmel aranılan istenilen tüm alanları olan bir ilçe merkezini Gölcük halkına sunacağız."

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEK İSTEMİYORUZ
Üçüncü alan Denizevler bölgesi. Bu bölge depremde çökmüş bölge. Devletimiz o bölgeyi afet bölgesi ilan etti. O bölgede kesinlikle ev yapımı yasak diyen Başkan Ellibeş, sözlerini şöyle tamamladı. "Riskli bir alan ve bakanlar kurulu kararı var ve boşaltma kararı olan bir yer. Yaptırdığımız incelemelerde sonuç kesinlikle ev yaptırılamayacağı sonucu çıktı. Denizevler'de yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmek istemedik. Onlara yeni konutlar yapalım dedik ve arsalara ve binalara rayiç bedeller verilsin. Alacaklar varsa alacaklar alınsın, borç çıkarsa borç ödemesi çıksın dedik. Amacımız kentsel dönüşüm projemizi hayata geçirirken kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Toplantının devamı basma kapalı olarak soru cevap şeklinde yapıldı.

Mavi Kocaeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181