Gazilere faizsiz konut kredisi 2019!
1985 yılında başlatılan gazilere faizsiz konut kredisi 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Gazilere faizsiz konut kredisi 2019 detayları şu şekilde; 
Kredi kullanarak yeni bir konut sahibi olmak isteyenler gazi ve şehit yakınlarının merak ettiği gazilere ev konut kredisi 2019 yılında da devam ediyor. Şehit ve Gazi ailelerine faizsiz konut kredisi toplu konut fonundan finanse edilerek gerçekleştiriliyor.

Şehit gazi faizsiz konut kredisi ne kadar 2019 ?
1971 yılından bu yana artarak devam eden şehit gazi yakını faizsiz konut kredisi için ayrılan fonlar her yıl TÜİK tarafından belirlenen yıllık düzeyde gerçekleşen fiyat artışına göre arttırılıyor. Şehit ve gazi aileleri için sunulan bu kredi imkanında herhangi bir kısıtlama bulunmadığı gibi bölge veya evin büyüklüğü ile alakalı da bir kısıtlama bulunmuyor. Birçok kişinin ev sahibi olmasını sağlayan şehit gazi faizsiz konut kredisi 2019 yılına kadar 25 bin'den fazla kişi yararlandı.

Gazilere faizsiz konut kredisi şartları şu şekilde;  
Vade sınırı bulunmayan ve borç bitene kadar vadenin devam ettiği faizsiz konut kredisi olanağından sadece hak sahipleri faydalanabiliyor. Ayrıca ödemeler hak sahibinin yani şehit veya gazi yakınının maaşından 4'te 1 oranından kesilerek yapılıyor. Faizsiz konut kredisi çekilirken kredi çekilen ana paranında yüzde 1'i oranında bir ödeme yapılıyor ve geri kalan tutar vadelere bölünüyor.

Alınacak konuta dair konulan tek bir kural konutun tapusunun alınmasının üzerinden en az 1 yıl geçmiş olmasıdır. Halihazırda inşaatı devam eden evleri de kapsayan kredi hak sahibine SGK tarafından verilen hak sahipliği belgesi ile rahatlıkla kullanılabiliyor. 

Hak sahipleri birden fazla ise krediyi kullanacak kişiye diğer hak sahiplerinin noter onaylı feragat name vermeleri yeterli oluyor. Feragat name alınmadığı taktirde diğer hak sahipleri de satın alınan evin sahibi olur ve konutun tapusu müşterek tapu kabul ediliyor.

Gazilere faizsiz konut kredisi 2019 detaylarını sizler için derledik. Gazilere faizsiz konut kredisi 2019 ne kadar sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet emin yaşar 5 yıl önce

banner182

banner181