Konut kredisi yapılandırma ücreti!
Konut kredisi yapılandırma ücreti ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Başbakan Binali Yıldırım tarafında yapılan açıklama sonrasında konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle kredi borcu devam eden kişiler yapılandırma ücretini araştırmaya başladı. 

Konut kredisi yapılandırma ücreti ne kadar?
Daha önce konut kredisi kullanmış ve halihazırda kredisi devam eden kişiler kredilerini yapılandıracakları zaman bankalara bir takım ücret ödenmesi gerekiyor. Bu ücretler erken kapatma cezası ve kredi masrafları olarak ikiye ayrılıyor. Kredisini yapılandıracak kişiler eski bankasındaki kredi borcu kapatılacağı için erken kapatma cezası ödenebiliyor. Kredilerini 6 Mart 2007’den sonra kullananlar yüzde 2 oranında ceza ödemek durumunda kalabiliyor. Ayrıca yeni bir kredi kullanılacağı için başlangıçta istenen masraflar tekrar isteniyor.

Konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır?
Konut kredisi yapılandırma işlemi yapılmadan önce hangi banka tarafından yapılandırma yapılacağına karar verilmelidir. Bunun için de bütün bankaların anlık konut kredisi faiz oranlarına bakılması gerekmektedir. Banka seçildikten sonra gerekli evraklar ile konut kredisi yapılandırma işlemi başvurusunda bulunulur. Yapılandırma başvurusu onaylandığı taktirde eski bankadan kapama yazısı alınarak yeni bankaya iletilmelidir. Alınan bu kapama yazısı güncel borcunuzu gösterir ve bu borcun ödenmesi durumunda ev üzerinde bulunan ipoteğin kalkacağını göstermektedir. Daha sonra yeni bankanız tarafından konutunuza 2. dereceden ipotek konulur. Yeni banka borç miktarını eski bankaya ödeyerek ipoteği kaldırır ve kendisinin koyduğu ipotek 1. dereceden olur.

Konut kredisi yapılandırma ücreti ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sizler için derledik.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erhan 5 yıl önce

2.20 konut kredisi çektim garantiden yapılandırma yapsam ne kadar ücret oderim

Avatar
Erhan 5 yıl önce

2.20 konut kredisi çektim garantiden yapılandırma yapsam ne kadar ücret oderim

Avatar
Erhan 5 yıl önce

2.20 konut kredisi çektim garantiden yapılandırma yapsam ne kadar ücret oderim

banner182

banner181