Karatay AKSA Park Toplu Konut Yapı Kooperatifi'nin temeli atıldı!

Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan 42’nci toplu konut hamlesi olan 312 dairelik AKSAPARK Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Karatay’ın düzenli şehirleşmesine ve vatandaşın konut ihtiyacına çözüm ürettiklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “İlçemizin kentsel dönüşümüne yönelik önemli katkılar sağlamaya devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde 2 yeni kooperatifimizi de kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Karatay Belediyesi öncülüğüyle kurulan AKSAPARK Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Karatay’daki 42’ncisi toplu konut hamlesi özelliği taşıyan AKSAPARK Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin temel atma programına Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın yanı sıra Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, İlçe Emniyet Müdürü Ali Çolak, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, AK Parti Konya İl ve Karatay İlçe Teşkilat mensupları, muhtarlar ile AKSAPARK’ın hak sahipleri katıldı.

İLÇEMİZİN DÜZENLİ ŞEHİRLEŞMESİNE VE DÖNÜŞÜMÜNE KATKI SAĞLIYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, törende yaptığı konuşmada, AKSAPARK Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin ilçede Karatay Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen 42. Toplu konut hamlesi olduğunun altını çizdi

Başkan Hasan Kılca; “Karatay’ımızın düzenli şehirleşmesine ve hemşehrilerimizin konut ihtiyacına çözüm üretmeye devam ederken; ilçemizin de kentsel dönüşümüne yönelik önemli katkılar sağlıyoruz. Bu kapsamda belediyemiz öncülüğünde kurulan AKSAPARK Projesi’ni hayata geçirdik ve başvurularını aldık. İçinde bulunduğumuz pandemi dolayısıyla kooperatifimizin kuralarını dijital ortamlarda, noter huzurunda yaparak üyelerimizi belirledik. Toplamda 312 daireden oluşan kooperatifimiz; yaklaşık 25 bin metrekarelik alandan oluşuyor. Yeşil alanları, spor alanları, peyzaj düzenlemeleri, park ve dinlenme alanları ile kapalı otoparkın da bulunacağı kooperatifimizin ilçemizin prestij ivmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.  Toplu Konut Yapı Kooperatifimizde projemiz; her biri 6 kat olmak üzere 26 bloktan oluşacak. Projede 139 metrekarelik 3+1 216 daire ve 114 ile 90 metrekarelik 2+1 96 daire bulunacak. Projemizle, ilçemizde düzenli ve güvenli yapılaşmanın hızlandırılmasına, yeni özel sektör girişimlerinin özendirilmesine ve vatandaşlarımızın çok daha ferah ve konforlu yaşam alanlarına kavuşmasına imkân sunuyoruz. Amacımız; Karatay’ımızı çok daha güzel yarınlara en iyi şekilde hazırlamak” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN HASAN KILCA’DAN 2 YENİ KOOPERATİF MÜJDESİ

Her geçen gün belediye öncülüğünde kurdukları toplu konut hamleleriyle ilçenin dönüşümüne büyük katkı sağladıklarını hatırlatan Başkan Hasan Kılca, iki yeni toplu konut kooperatifinin de müjdesini verdi.

Başkan Hasan Kılca, sözlerini şöyle tamamladı; “Toplu konut hamlelerimiz bunlarla sınırlı değil. 2 ayrı noktada büyük oranda anlaşmalarını sağladığımız kooperatiflerimizin duyurusunu da ilerleyen günlerde yapacağız inşallah. Karatay için ne yapsak az. Karatay’ımız köklü geçmişe sahip bir ilçe. Geçmişimize bağlı kalarak dönüşümlerimizi emin adımlarla uygulamak, düzenli şehirleşme projelerimizi planlı şekilde hayata geçirmek ve tüm bu çalışmaların sürdürülebilirliğini sağlamak için daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; belediyemiz öncülüğünde kurulan AKSAPARK Toplu Konut Yapı Kooperatifi’mizin temelini bismillah diyerek atarken, projemizin hayırlara vesile olmasını bir kez daha diliyorum. Çalışmalarımızda bizlere her zaman destek veren bakanlarımıza, genel başkan yardımcılarımıza, milletvekillerimize, il ve ilçe teşkilatımıza, meclis üyelerimiz ile muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aramızdaki bu uyum oldukça daha nice çalışma ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Rabbim gayretimizi ve heyecanımızı her daim diri tutsun, Rabbim memleketimize hizmet etme şevkimizi artırsın.”

BİZİM İÇİN ÇOK ÇALIŞMAK YETMEZ AYNI ZAMANDA DERTLENMEK DE GEREK

Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, projenin hayırlar getirmesini dileyerek, Karatay’a yeni bir toplu konut hamlesini kazandıran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’yı tebrik ederken; Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bizim için çalışmak veya çok çalışmak yetmez aynı zamanda dertlenmek de gerek. Şehrimize hizmet eden ilçe belediye başkanları olarak bizler de ilçemizle yatıp ilçemizle kalkıyoruz. Zira o kadar yapılacak iş var ki bizler de hizmetin en güzeline en iyisine layık vatandaşlarımızın olduğu anlayışıyla hareket ediyoruz ve görev süremizde en çok hizmeti yapmanın gayretindeyiz. Dünya piyasalarındaki durum ve inşaat malzemelerindeki artışa rağmen hem özel sektörün önü açılsın, mahallelerimiz dönüşsün ve buralardaki arsa sahipleri yeni evlerine kavuşsun diye özellikle merkez ilçe belediyeleri olarak sürekli yeni projeler üretiyoruz. Projeyi hayata geçiren Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca ve ekibini kutluyorum” dedi.

KONYAMIZIN BELEDİYELERİ BÜYÜK BİR HİZMET YARIŞINDA

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Hasan Angı ise Konya belediyelerinin birbirinden önemli ve güzel işlere imza attığını söyledi.

İl Başkanı Hasan Angı, şunları aktardı: “Konya belediyelerimiz, başkanlarımız; gerçekten de güzel işlere imza atıyorlar ve büyük bir hizmet yarışı içindeler. İlçelerimizin her alanına dokunuyorlar. İşte AK Parti belediyelerinin ve AK Parti Belediyeciliğinin farkı bu. Sağ olsunlar, başkanlarımız, kendilerinden önceki başkanlarımızdan bayrağı devralarak bu çıtayı daha da yukarılara çıkarıyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Karatay Belediyemiz öncülüğünde kurularak bugün temelleri atılan AKSAPARK Toplu Konut Yapı Kooperatifimizin de şimdiden hayırlı olmasını diliyorum”

Konuşmaların ardından Kumköprü Mahallesi, Küçük Kumköprü Caddesi’nde hayata geçirilen AKSAPARK Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli, protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde atıldı.

Karatay Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181