Konya'da kiralık ev sorunu devam ediyor!
Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, emlak sektörü hakkında Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu. Konya'nın sürekli gelişen, büyüyen ve üreten bir şehir olması nedeniyle göç alan bir şehir olduğuna işaret eden Sedat Altınay, "Gerek sanayisi, üniversite şehri olması, gerekse Suriye'li mültecileri ağırlayan bir şehir olması ister istemez arz talep meselesinde tıkanmalara neden oluyor. Bu sıkıntıları aşma konusunda çalışmalar durmadan devam ediyor. Özel şirketler olsun Emlak konut olsun birçok proje devam ediyor. Bunun yanında projelendirme aşamasında olan çalışmalar mevcut. Kira noktasında sıkıntıları minimum seviyelere indirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Genelde kira fiyatlarının yükseldiğinden yakınıyor vatandaşlarımız haklı olmakla birlikte ülke geneline bakıldığında en uygun kira fiyatları yine bizim şehrimizde. Kiralık ev arayan vatandaşlarımızın en çok yaz aylarında sıkıntı çekiyorlar. Bunun sebebi ise şehrimiz üniversite şehri yeni gelen öğrencilerimize kucak açıyor. Bu yüzdende Ağustos itibariyle çok yoğun ev talebi oluyor."bilgilerini aktardı.

FAİZ İNDİRİMİ BÜYÜK BİR FIRSAT
Ev almak isteyenlerin ise sıkıntı yaşamadığını belirten Altınay, ortalama bir ailenin ikinci el bir evi 90-120 bin TL'ye bulabildiğini, yeni yapılan ortalama bir evin ise 150-200 bin TL'ye alınabileceğini kaydetti. Faiz indirimi ile birlikte ev sahibi olmak isteyenlere büyük bir fırsat doğduğunu aktaran Başkan Sedat Altınay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ziraat Bankası'nın faiz indirimiyle birlikte, ev sahibi olmak isteyenler için çok büyük bir fırsat. Örneğin; 100 bin liralık bir ev kredisi kullanımında, faiz indiriminden önce ve sonrasını kıyaslayacak olursak 25-30 bin lira arasında bir indirim söz konusu. Vatandaşlarımız için bu çok güzel bir proje. İlerleyen zamanlarda diğer bankalarda bu indirimin içine girecekler. Bur da kazanan hem halkımız hem devletimiz olacak."

YATIRIM BEKLİYORUZ
Darbe girişiminin sektörüne etkisini de değerlendiren Altınay, "Darbe girişimi öncesi sektör olumlu ilerliyordu. Darbe sonrası bir durgunluk oldu. Fakat Cumhurbaşkanımızın faiz İndirimi isteği ve ardından Ziraat Bankası'nın indirimi sektörü olumlu yönde etkileyecek. Vatandaşımız kazanacak, sektör kazanacak, en önemlisi ülkemizin ekonomisi canlanacak. Gayrimenkul en kıymetli yatırımdır. Zarar etmez sürekli bir yükseliş içerisindedir. Halkımız yatırımlarını yapsınlar. Biz Konya'mıza yurtdışından da yatırım bekliyoruz. Korkmasınlar, çekinmesinler ekonomi 15 Temmuz sürecinden önceki gibi aynı istikrarda tekrar devam edecek bundan sonra. Devletimiz, milletimiz her zamankinden daha sağlam, daha istikrarlı şekilde çalışmasına devam edecek."ifadelerini kullandı.

Erol Karatepe / Konya Hakimiyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181