Meram kentsel dönüşüm son durum! Ekim 2018
Konya'nın Meram ilçesinde hayata geçirilen birçok proje arasında yer alan Meram kentsel dönüşüm son durum Ekim 2018 detaylarını sizler için araştırdık.

Meram Belediyesi tarafından 6 ayrı bölgede toplam 1 milyon 400 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Meram kentsel dönüşüm son durum Ekim 2018 detayları şu şekilde; İlçede Büyük Aymanas, Küçük Aymanas, Aksinne, Uluırmak, Turgut Reis ve Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. İşte proje proje son durum bilgileri; 

Büyük Aymanas kentsel dönüşüm , Küçük Aymanas kentsel dönüşüm, Turgut Reis kentsel dönüşüm
Turgut Reis Mahallesi, Büyük Aymanas, Küçük Aymanas mahalleleri ile bir arada toplam 53 hektarlık alan üzerinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde şu ana kadar 479 malik ile anlaşma sağlandı. Ayrıca kentsel dönüşüm projesinde 1. etapta uzlaşma görüşmeleri ve 1. etap tapu devirleri hızla sürüyor.

Ayrıca şu anda Küçük Aymanas Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında Aymanas Evleri projesi hayata geçiriliyor. 29 bin 700 metrekare arsa üzerinde toplam 448 adet konut olacak şekilde inşa edilen projede 135 metrekare 2+1, 160 metrekare 3+1 daireler bulunuyor.​ Detaylı bilgi için tıklayınız

Aksinne Mahallesi kentsel dönüşüm 
1. etap imar planları onaylanan Aksinne kentsel dönüşüm projesinde yakın zamanda temel atma töreni yapılacak. 210 bin metrekarelik toplam alana sahip olan Aksinne Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde 1. etapta yıkımlar tamamlandı. Şu ana kadar 315 malik ile anlaşıldı. Kalan malikler ile görüşmeler devam ediyor.

Uluırmak Mahallesi kentsel dönüşüm
2015 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla “Riskli Alan” ilan edilen Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Fahrünnisa Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. 2. etapta görüşmelerin devam ettiği Uluırmak kentsel dönüşüm projesinde 1. etapta imar planları onaylandı ve 1. etapta yıkımlar tamamlandı. Yıl sonu yer tesliminin yapılacağı Konya Uluırmak kentsel dönüşüm projesinde ilk etapta yaklaşık bin daire bulunuyor. Çalışmalarının hızla devam ettiği projenin ilk etap ihalesi bu yıl içinde yapılacak.

Şükran Mahallesi kentsel dönüşüm
16,5 hektar büyüklüğünde proje alanına sahip olan Şükran kentsel dönüşüm projesinde şu anda yüzde 62'ini oluşturan 1811 malik ile anlaşıldı. Kalan yüzde 38'lik kısım ile de anlaşmalar devam ediyor.

Meram kentsel dönüşüm son durum Ekim 2018 detayları ve Meram kentsel dönüşüm haberleri ile ile ilgili gelişmeleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181