Torkam E5 Nisan'da satışa çıkıyor!
Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Türk müteahhitlerinin sadece 80 milyonluk iç pazarla yetinmemesi gerektiğini belirterek diğer sektörlerdeki gibi eline çantayı alıp dünyaya açılması çağrısında bulundu. Güney Amerika'dan Ortadoğu ve Afrika'ya uzanan geniş bir coğrafyada sayısız ülkede inşaat sektörü için çokbüyükfırsatlar bulunduğuna dikkat çeken Dereli şöyle konuştu: "Bu bölgelerde çok ciddi acil konut açığı var. Şu an ilk etapta 10 milyon adet ve 1 trilyon dolarlık bir pazardan söz etmek mümkün. Türkiye, inşaat üretiminde Çin'le birlikte dünyada lider konumda bulunuyor. Kaliteye verdiğimiz'önem, özenli, hızlı ve pratik çalışma modeli ile birleşince, ülkemizin bu alandaki farkı da açıkça ortaya çıkıyor. Türkiye'nin müteahhitlik alanında kazandığı deneyim nedeniyle bir ülke Türkiye'den kendi için 1.5 milyon adetlik yapma talebinde bulundu. Bu nedenle Torkam İnşaat olarak, '80 milyon değil, 8 milyar için kolları sıvamak gerek' sloganından hareketle, Türk inşaat şirketlerine dünyaya açılma çağrısında bulunuyoruz."

"Böylece elbirliği ile ülkemizi inşaat sektöründe açık ara dünya liderliğine taşıyabiliriz" diyen Dereli, Japonya'nın elektronikte, Almanya'nın sanayide, ABD'nin teknolojide gösterdiği başarıların bir benzerini Türkiye'nin inşaat sektöründe gösterebilecek güçte olduğunu kaydetti.

Bulgaristan ve Cezayir'i dönüştürüyor
İstanbul merkezli bir firma olarak Konya, Kırklareli ve Çanakkale'de proje yaparak hedeflerinin nitelikli konut projelerini Anadolu'ya ve yurtdışına taşımak olduğunu aktaran Dereli, şirketlerinin bu amaçla yurtdışında da konut yaptığını anlattı. Mahmut Dereli, "Bulgaristan'da daha önce deniz kenarındayapip tamamladığımız bir projeyi Ruslara sattık. Şimdi orada 500 ko4nutluk kentsel dönüşüm projesi üzerinde çalışıyoruz. Cezayir'de ise 6 bin sosyal konut işini aldık. Bu işlerin yanı sıra otel ve butik projeler de yapacağız" açıklamasını yaptı. Cezayir, Bulgaristan ve Türkmenistan'da gerçekleştirdikleri konut projelerinin benzerlerini farklı ülkelere de taşımayı amaçladıklarını belirten Dereli, halihazırda Cezayir pazarından aldıkları iş miktarının 250 milyon dolar olduğunu söyledi. 2023 yılına kadar ise bu rakamı 1 milyar dolara çıkaracaklarını kaydeden Dereli, yurtiçinde de çalışmalarına hız vereceklerini anlatarak, "Elimizde şu anda 3 milyarlık iş miktarı var. Şirket olarak 2023 yılı kadar olan iş hacmimizi 15 milyar TL'ye çıkarmak istiyoruz" dedi.

Torkam E5 Nisan'da satışa çıkıyor
Yurtiçindeki projelerinde kendileri için en önemli hususun lokasyon olduğunu belirten Mahmut Dereli, "Şu an Türkiye'de üzerinde önemle durduğumuz iki projemiz var. Bunlardan biri Konya'nın merkezindeki Temaşehir Konya projesi. Bir diğeri ise başlamaya hazırlandığımız ve çok yakında detaylarını açıklayacağımız Torkam E5 projesi. Torkam E5 projemiz E-5 üzerinde Sefaköy Metrobüs durağına yakın, Küçükçekmece Belediyesinin eski binasının olduğu 27 bin metrekarelik alanda yapılacak. 900 milyon liralık yatırımla yapılacak bu projemizde çarşı, ofis ve rezidanslar yer alacak. Metrekaresi 7 bin 500 TL'den başlayan projemiz nisan sonu gibi satışa çıkacak" dedi.

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181