Hangi tapuya kredi verilir?
Yeni bir konut arayışında olan kişilerin merak ettiği hangi tapuya kredi verilir sorusunun cevabını sizler için araştırdık.
 
Konut kredisi kullanarak bir daire alınacaksa belli başlı şartlar aranıyor. Öncelikle kredi kullanacak kişinin kredi notu, borcu olup olmadığı, gelir durumu gibi detaylara bakılarak konut kredisine uygun olup olmadığına bakılıyor. Daha sonra satın alınmak istenen evin krediye uygunluğu kontrol ediliyor. Peki konut kredisi hangi tapulara verilir ?
 
İşte hangi tapuya kredi verilir sorusunun cevabı;
 
- Konut kredisi kullanılacak olan dairenin tapusuna bakılır. Yeni başlayan inşaatlarda kat irtifakı tapusunun olması gerekmektedir. Eğer yapının iskanı alınmış ise bu sefer tapunun kat mülkiyeti tapusu gerekir. Ayrıca bu tapulardan birisi olsa bile alınmak istenen konutun üzerinde ipotek, şerh veya haciz varsa konut kredisi kullanma olanağı zorlaşır. Alınmak istenen konutun bağlı olduğu belediyelerden bu bilgiler öğrenilebilir.
 
- Konut kredisini sorunsuz alabilmek için en önemli kriterler arasında tapu bilgilerinin eksiksiz ve gerçek olması bulunur. Yanlış ya da eksik beyana sahip olan tapulara bankalar tarafından kredi verme ihtimali düşer. Bu sebepten dolayı konut kredisi kullanarak alınmak istenen konutun tapusunun gerçeği birebir yansıttığına dikkat edilmesi gerekmektedir.
 
- Kredi kullanılacak olan konutun yaşı, konumu, çevresel faktörleri, fiziksel durumu gibi bilgiler de bankalar tarafından önem taşıyor. Tapunun krediye uygunluğu açısından belirleyici kriterler arasında yer alan bu madde bankalar için kredi geri ödenemediği durumda evin satışının ve getirisinin finansal açıdan zararın karşılanması için önem arz eder. Bu sebepten dolayı banka evin özelliklerini de göz önünde bulundurur.

Hangi tapuya kredi verilir sorusunun cevabını sizler için derledik. Konut kredisi verilen tapular ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181