Konut kredisi tutarı ile ilgili değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı!
Konut alımını kolaylaştıran konut kredisi tutarı ile ilgili değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugün ki sayısında yer alan Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile konut kredisi evin değerinin yüzde kaçını veriyor 2019 ve evin yüzde kaçına kredi verilir gibi soruların cevaplarında değişiklik yapıldı. 

Yeni düzenleme ile ile kredi kullarak konut alacak kişile alacakları evlerin enerji performansına göre daha fazla kredi alabilecek. Kredi tutarları ipotek edilen yani üzerine kredi çekilen konutun değerinin yüzde 80'ini geçmeyecek. Fakat yeni yönetmelikte yapılan düzenleme Enerji Kimlik Belgesi bulunan; enerji performansı A sınıfı olan konutlar için yüzde 90, enerji performansı B sınıfı olan konutlar için yüzde 85'i oranında kredi kullanılabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan ve evin yüzde kaçına kredi çıkıyor sorusunun cevabını barındıran madde şu şekilde;

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 12/A maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerde ve taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde sekseni aşamaz. Bu oran, 18/4/2007 tarihli ve 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile alt düzenlemelerine istinaden düzenlenen Enerji Kimlik Belgesi bulunan; enerji performansı A sınıfı olan konutlar için yüzde doksanı, enerji performansı B sınıfı olan konutlar için yüzde seksen beşi aşamaz. Sınırlamaya konu krediler için teminat olarak alınan gayrimenkullerin değerlemesinin Kurul veya Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş değerleme şirketlerine yaptırılması ve sınırlamada bu değerlerin kullanılması zorunludur.”

Resmi Gazete ilanı için tıklayınız.

Evin ne kadarına kredi çıkar ve konut kredisi evin yüzde kaçını veriyor sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181