Gaziantep kentsel dönüşüm projesi MIPIM gayrimenkul fuarında yer alacak!
Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 6'ncı ili olan Gaziantep bu yıl dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM'de ilk kez boy gösterecek. Kent, fuarda yatırım değeri 2 milyar lirayı bulan 2 bin 100 konut, 550 dükkan ve 918 ofisten oluşacak kentsel dönüşüm projesiyle yer alacak. Gaziantep bu projeyle bölgeye daha fazla yabancı yatırımcı çekmeyi planlıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, yaptığı basın toplantısıyla mart ayında Fransa'nın Cannes kentinde yapılacak olan MIPIM Fuar'ı öncesi proje hakkında bilgi verdi. Fatma Şahin, Kale ile Zeugma Müzesi arasında kalan 50 hektarlık alanın İstasyon Projesi için kentsel dönüşüme ayrıldığını söyledi. Şahin, konutların yanı sıra sanayi alanlarının dönüşüme alındığı proje kapsamında, ilk olarak İstasyon Projesi'ni hayata geçireceklerini, bu bölgedeki bütün iş yerlerini daha uygun bir yere taşıyacaklarını, bu bölgede hayata geçirecekleri projeyle şehre son derece modern yapılar kazandıracaklarını belirtti. Şahin,"Böylece Ortadoğu pazarından aldığımız payı artırmaya çalışacağız. MIPIM'de hem şehrimin CEO'su olarak şehrimi pazarlayacağım hem de odak nokta kentsel dönüşümüzerinden bu pazarlamayı yapacağım" diye konuştu.

Şahin, İstasyon Projesi'nin toplam yatırım maliyetinin 2 milyar lira olduğunu belirterek, MIPIM de projenin ayrıntılarını yabancı yatırımcılara anlatacaklarını bildirdi.

"Ne istiyorlarsa yüzde 20 fazlasını verdik"
Tarihi kale ile Zeugma Müzesi arasında kalan İstasyon kentsel dönüşüm projesinin yeşil ve sosyal donatı alanlarının yanı sıra insanı bakış içeren büyük bir hassasiyet ile yapılacağını kaydeden Şahin, "Kaleden Zeugma'ya yeşil alandan yürüyerek gidilebilecek. Ayrıca vatandaş ile hiç problem yaşamdan konuyu çözdük. Biz kim ne istiyorsa yüzde 20 daha fazla verdik ve böylece hiç mahkemeleşmeden rezerv konut alanları üreterek yapma yoluna gittik" diye konuştu. Yerel yönetim olarak Çin'deki, Amerika'daki, Avrupa'daki bir şehirle yarıştıklarını aktaran Fatma Şahin, bu nedenle dünya ile aynı dili konuşmanın gereğine işaret etti. Gaziantep'in halihazırda yüzde 58 oranındaki genç nüfusunun Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde olduğunu aktaran Şahin, kentin aynı zamanda Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 4.5 yaptığını söyledi. Bu rakamın 61 ülkenin ihracatına eş değer olduğunu ifade eden Şahin, "170 ülkeye ürün satıyoruz. Triko ve dokuma ve makine halısında dünyada ilkteyiz. Artık kenti taşeronluktan çıkarıp kendi markalarımıza geçmek istiyoruz. Ar-Ge merkezi olan ikinci devlet üniversitesi yapıyoruz" dedi.

"SAVAŞ BİTTİĞİNDE GAZİANTEP ORTADOĞU'NUN MERKEZİ OLACAK"
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Ortadoğu'daki savaş durumuna da değindi. Şahin, "Bu ilelebet böyle gitmeyecek. Bölgemiz, özellikle Suriye ve Irak meselesi hal yoluna girdiği zaman, bölgenin Ortadoğu'nun fuar merkezi olacağız. Afrin yeniden yapılanırken, merkez Gaziantep olacak, Cerablus yeniden yapılanırken merkez Gaziantep olacak. Üretim merkezi, fuar merkezi ve finans merkezi... Çünkü bu jeostratejik konum ve riskler yönetildiğinde büyük bir fırsata dönüşüyor." diye konuştu. Şahin, geçen yıl Gaziantep Havalimanından 3 milyon yolcu taşındığını bildirerek, havalimanının kapasitesini 5 milyon yolcuya çıkartacaklarını söyledi.

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181