İmar barışı kapsamında devletin kasasına 1 yılda 19 milyar lira girdi!
Türkiye genelindeki 13 milyon konutun imar ve iskân sorununu çözmesi planlanan ve İmar Barışı olarak bilinen 'Yapı Kayıt Belgesi'ne başvurular 15 Haziran'da bitiyor.

Edinilen bilgilere göre, İmar Barışı kapsamında kapsamında devletin kasasına 1 yılda 19 milyar lira girdi. 8 Haziran 2018'de başlayan başvurular ise 10 milyon kişiyi buldu.

BAŞVURU İÇİN SON 4 GÜN
İmar Barışı'ndan elde edilecek gelir, genel bütçeye aktarılacak. Şehirlerin yeniden imarını düzenlemek için kullanılacak. İmar Barışı'ndan 31 Aralık 2017'den önce yapılmış yapılar faydalanıyor. Müracaatlar 15 Haziran'a kadar E-devlet üzerinden gece 24:00'e kadar yapılacak. İmar Barışı bedeli ise 30 Haziran 2019'a kadar ödenebilecek.

NASIL BAŞVURULUR?
Ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da işyerleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'ne başvurulacak. Kayıt belgesi evlerde tapu gibi bir hüviyet oluşturacak. Başvuruda binaya ait kaç daire olduğu, metrekaresi, yüzölçümü gibi ayrıntılar paylaşılacak. İmar Barışı başvuruları e-devlet üzerinden yapılabiliyor. İmar affı için bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlara da müracaat edilebiliyor. Yenileme ya da yıkım istenirse belediye mevcut imarı uygulayacak.

MÜRACAATTA GEREKEN BELGELER
- E-devlet şifresi
- Geçerli bir cep telefonu numarası ve e-posta adresi
- Beyan edilecek yapının adresi
- Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri
- Toplam inşaat alanı, konutların ve ticari birimlerin ayrı ayrı toplam alanları (metrekare)
- Konut ve ticari birim sayısı
- Emlak vergisi birim değeri
- Yapının bulunduğu arsanın alanı. Varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (Metrekare)
- Yapı sınıfı
- İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi
- Yapıyı ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181