Erenler Belediyesi 121 konutun daha satışını yapacak!
Sakarya'nın Erenler ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 666 dönüm alana inşa edilecek 4 bin konuttan yapımı tamamlanan 280 daireye hak sahipleri yerleşmeye başladı. Erenler ilçesinde yaklaşık 44 dönüm üzerine inşa edilen, içinde ticaret merkezi, spor salonu, sosyal alan ve oyun parkının da bulunduğu projenin 280 konutluk birinci etabı tamamlandı. 93 metrekareyle 139 metrekare arasında değişen, 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilen dairelere oturmaya başlayan hak sahipleri, konutlardan memnun kaldı. Çevre düzenleme çalışmaları ve sosyal yaşam alanlarıyla adeta huzur bulan konut sahipleri, diğer etapların da bir an tamamlanmasını bekliyor. Proje kapsamında 34 dönüm alan üzerinde dubleks ve tripleks olarak inşa edilecek 144 konutluk dairelerin de ihalesi gerçekleşti. Küpçüler Mahallesi'nde yapımına başlanan 144 konutun, bu yıl sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yaptığı açıklamada, 15 Mayıs 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Proje kapsamında 280 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Öztürk, "Şu anda oturumlar başladı. Kış sezonundan dolayı tam doluluk henüz yok. 25 Nisan tarihi itibarıyla 121 konutumuzun daha satışını yapacağız. Dolayısıyla olağanüstü bir şey olmazsa Ramazan Bayramı itibarıyla buralarda tam bir doluluk ve şenlik oluşacak" diye konuştu.

Türkiye'ye örnek bir çalışma oldu
Öztürk, işin başından beri vatandaşlarla birebir görüşerek bu noktaya geldiklerine işaret ederek, hiç kimseyi kırmadan, sıkıntı vermeden çalışmaları yürüttüklerini kaydetti. Kentsel dönüşümün çok kolay bir iş olmadığını vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti: "Allah'a şükürler olsun ki, burada 280 konut yaptığımızda vatandaşın yüzde 100 muvaffakatı vardı. Kentsel dönüşümü, Türkiye'de belediyeler açısından ilk başlatan elhamdülillah biziz. Resmi Gazete'de yayınlanan ilk kentsel dönüşüm projesiydi bu. Sadece Sakarya'ya değil, Türkiye'ye de örnek bir çalışma oldu. ilgili bakanlığımız da zaten bu çalışmayı başlatan veya başlatacak olan belediyeleri, aldığımız yolun başarılı olmasından dolayı genelde bize yönlendiriyor, iyi bir süreç geçirdik."

Milat Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cesur 6 yıl önce

-1 katlari su basiyor bari bunuda yazin insanlar carpilmasin...

banner182

banner181