Sakarya Ferizli kentsel dönüşüm projesi başlıyor!
Ferizli Belediye Meclisi 2016 yılının Şubat Meclisinde Menderes bayırlarında belirledikleri bir sahayı ‘’Kentsel Gelişim alanı’’ olarak kararlaştırmıştı. Karar Büyükşehir Belediye Meclisine sunulmuştu. Büyükşehir Belediye Meclisinde 8 Mart 2016 Tarihli kararıyla onaylanan ‘’Kentsel gelişim alanı’’ Bakanlar Kuruluna gönderilmişti.

Gelinen bu noktanın ardından gözler Bakanlar Kurulundan çıkacak karara çevrilmişti. Bu heyecanlı bekleyiş olumlu sonuçlandı. Ferizli’nin Kentsel Gelişim projesi Bakanlar kurulunda onaylandı. Bakanlar kurulunun kentsel gelişim ile ilgili kararı Resmi gazetede yayımlandı. Buna göre; Ferizli ilçesine bağlı Menderes Bayırı Mevkiinde İnönü ve Damlık Mahalleleri sınırları içinde kalan 123 hektarlık alan, kentsel gelişim proje alanı ilan edildi. Böylece Ferizli Kentsel gelişim alanları içerisine alınmış oldu.

İlçeye Müjdeyi veren Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk projenin Ferizli ve Sakarya’ya hayırlı olmasını diledi. Başkan Soğuk açıklamasında, ‘’öncelikle projenin bugünlere gelmesinde büyük destekleri olan Değerli Milletvekillerimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Belediye Meclisimizin tüm üyelerine, Büyükşehir’imizin meclis üyelerine, bürokratlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bir rüya projemiz daha gerçekleşiyor. Proje ile sanayileşen ilçemizde daha da planlı bir şehir, yaşanılabilir bir mahalle ortaya çıkacak. Bundan sonraki süreçte de işin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Projede konut ve ticaret alanları ile birlikte; sağlık, eğitim, ibadet alanları, park ve spor alanlarını içeren yaşam alanları olacak. Ferizli’mize marka değeri katacak. İlçemiz gözde bir yaşam alanı haline gelecek. Gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir Ferizli bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemize Hayırlı olsun,’’ diye konuştu.

Ferizli Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181