Tapu harcı indirimi uzatıldı 2019!
Taşınmaz alım ve satış işlemi sırasında ödenen tapu harcı indirimi uzatıldı 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Bu ay sonu bitecek olan vergi indirimleri yeni bir Cumhurbaşkanlığı kararıyla bir kez daha uzatıldı. 21 Mart 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı kapsamında tapu harçları ve konutta KDV indirimlerinin yıl sonuna kadar uzatılması yönünde karar verildi.

Tapu harcı indirimi uzatıldı 2019 detayları şu şekilde;
Alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenen 2019 tapu harcı indirimi bir kez daha uzatıldı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yeniden uzatma kararı verilen tapu harçlarının yüzde 4'den 3'e indirildiği tapu harcı indirimi yıl sonuna kadar devam edecek.

4 Nisan'da yürülüğe girecek olan kararın hükümleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek. Taşınmaz sahibi ve alıcısı tarafından ayrı ayrı ödemesi yapılan tapu harcı ödemesini taraflar arasında anlaşma yaptığı taktirde herhangi biri tarafından da ödenebiliyor. 

Tapu harcı indirimi 2019 resmi gazete ilanı için tıklayınız.

Tapu harcı indirimi uzatıldı 2019 detaylarını sizler için derledik. Tapu harcı 2019 indirimi uzatıldı ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181