Tapu ifraz ne demek?
Taşınmaz sahipleri tarafından merak edilen tapu ifraz ne demek sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Tapu ifraz ne demek ?
Tapu ifraz işlemi, tapu sicilinde tek bir parsel üzerinde kayıtlı olan taşınmazların ayrılarak birden fazla parsele bölünmesine denir. Tapuda ifraz işlemi genellikle taşınmazın birden fazla sahibi olduğu durumlarda veya bir kısmının satılması durumlarında gerçekleştirilir.

İfraz işlemini gerçekleştirmek için öncelikle belediyeye başvuru yapılmalıdır. Daha sonra tapu ifraz harcının yatırılması gerekir. Yapılan başvuru sonrasında belediye tarafından inceleme başlatılır ve bu inceleme 30 gün kadar sürer. Eğer başvuru kabul edilirse 15 gün içerisinde tapu siciline gönderilir ve müdürlük imar planıyla ilgili olarak tescil işlemini en geç 30 içinde yapar. Ayrıca ifraz işleminin yapılabilmesi için taşınmaz üzerinde rehini irtifak hakkı veyahut şerhin bulunmaması gerekmektedir.

Tapu ifraz ne demek sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Tapuda ifraz işlemi nasıl yapılır sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181