Tapuda ölene kadar oturma şerhi!
Birçok kişinin merak ettiği tapuda ölene kadar oturma şerhi detaylarını sizler için araştırdık.

Bir arsanın, arsanın üzerinde bulunan yapının tamamının ya da bir kısmının sahibini gösteren ve varsa üzerinde bulunan kısıtlamaları açıklayan belgeye tapu denir. Tapunun şerhler kısmına konulan tapuda ölünceye kadar oturma hakkı kişiler tarafından merak ediyor.

Tapuda ölene kadar oturma şerhi detayları şu şekilde;
Ölene kadar oturma hakkı olarak da bilinen ölene kadar oturma şerhi bir intifa hakkıdır. İntifa hakkı, mutlak haklar sınıfında yer almakta olup, bir taşınmaz üzerinde malikinin sahip olduğu kullanma ve yararlanma yetkilerini bir başkasına tahsis etmesi ile kurulan hak türüdür.

Gayrimenkullerde tapu kütüğüne tescil ile kurulan intifa hakkının süresi taraflar arasında belirlenir. Kurulan bu intifa hakkı, hak sahibi ölünceye kadar olabildiği gibi kısa süreli de olabilir. Süresiz olarak tanınan ya da hak sahibinin hayatından daha uzun süreli tanınan intifa hakları hak sahibi ölünceye kadar devam eder.

Tapuda ölene kadar oturma şerhi detaylarını sizler için derledik. Ölene kadar evde oturma hakkı ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Saime Fındıkçı 3 yıl önce

Yeni bir ev alıyoruz eşim "ölene kadar benim öldükten sonra eşimin "diyerek seh koydurmak istiyor nasıl yapmalıyız o şerhin geçerliği varmıdır nerde kim tarafından yapılır

Avatar
Asli 1 yıl önce

Merveevde oturacak kışını imzasına gerek varmi

banner182

banner181