Web tapu işlemleri nasıl yapılır?
Birçok kişi tarafından merak edilen Web tapu işlemleri nasıl yapılır ile ilgili detayları sizler için araştırdık.

Web tapu, taşınmazların online olarak takip edilebildiği ve yönetilebildiği sisteme denir. Pandemi dönemi süresince Tapu dairesine gitmeden birçok taşınmazın bilgilerine web tapu sayesinde ulaşıldı. Web tapu sistemi ile online olarak taşınmaz sahipleri yalnızca kendi taşınmazının bilgilerine değil kendisine yetki verilen taşınmazların bilgilerine de ulaşabildi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan detaylı anlatım olan Web tapu işlemleri nasıl yapılır sorusunun cevabı için tıklayınız.

İnternet üzerinden online olarak yapılabilen web tapu işlemleri şu şekilde;
- Tapu Müdürlüğü'ne gidilmeden başvuru yapılabiliyor.
- Taşınmazın tapu kayıt ve konum bilgilerine ulaşılabiliyor.
- İnternet üzerinden harçlar ödenebiliyor.
- Taşınmaza beyan belirtmesi koyarak sahtecilik girişimlerine karşı önlem alınabiliyor.
- Bilgilerin başkası tarafından görünebilmesi için de yetki verilebiliyor.

Bunların yanı sıra sistemin sunduğu bir diğer kolaylık ise gerekli belgeleri internet üzerinden Tapu Müdürlüğüne gönderebilmek oluyor. Bu şekilde birçok işlem tapuya gitmeden hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştiriliyor. Sistemden yapılan her işlem hakkında SMS ile bilgi gönderiliyor. 

Web tapu uygulaması giriş e devlet üzerinden kolaylıkla yapılıyor. TKGM-TAKBİS alt yapısı güvencesi altında olan web tapu sistemi e devlet girişi için tıklayınız.
Web tapu TKGM linki için tıklayınız.

Web tapu işlemleri detaylarını sizler için derledik. web tapu nasıl kullanılır ve  ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181